Oppgang for flere tungvektere

Børs

Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 871,96 poeng, opp 0,92 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,1 milliarder kroner.Store selskaper som DNB, Yara og Hydro klatrer henholdsvis 0,46 prosent, 1,64 prosent og 2,13 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 75,33 dollar, ned 1,45 prosent. Oljeprisene har falt markert over helgen, samtidig som Saudi-Arabia og Russland, ifølge TDN Finans, sier de er klare til å øke produksjonen.Fredag kom meldinger om at de to landene diskuterer å øke oljeproduksjonen med én million fat pr dag, for å motvirke potensielle bortfall fra Iran og Venezuela. I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet oljerigger i USA steg med 15 enheter til 859 rigger den seneste uken,Analytiker Thina Saltvedt tror nå den siste tidens oljeprisoppgang vil sette ytterligere fart på investeringer i fornybar energi. Equinor stiger 0,73 prosent til 207 kroner.Gentian DiagnosticsMerkur Market-noterte Gentian Diagnostics fortsetter oppgangen fra fredag, da aksjen klatret 8,8 prosent. Mandag morgen stiger den ytterligere 15,38 prosent til 54 kroner.Skal man tro Arctic Securities skal aksjen imidlertid fortsatt kraftig opp, og ifølge Finansavisen opererer meglerhuset med et kursmål på hele 170 kroner. Meglerhuset pekte fredag på at selskapet nok en gang leverte bedre tall enn ventet, samtidig som det viser potensial for vekst.

equinor
olje
Nyheter
Børs