Oslo Børs åpner ned

Aksje får et kraftig oppsving på nyhet. Samtidig blir flere aksjer straffet etter fremleggelsen av kvartalstall.

Børs

Etter 40 minutters handel står hovedindeksen i 862,56, ned 0,69 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 677 millioner kroner.OljeprisenOljeprisene stiger svakt tirsdag, men er fortsatt langt unna å hente inn det tapte etter fredagens fall.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,42 prosent til 75,62 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,38 prosent til 66,78 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Det er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.- Investorerer har begynt å prise inn sannsynligheten for at Saudi-Arabia og Russland øker råoljeproduksjonen, etter diskusjoner sent forrige uke som tilsier at de var nær en avtale, sier analytikere i ANZ bank til Financial Times.Ellers sier en seniordirektør hos et viktig amerikansk oljeeksporterende selskap at USA ligger an til å eksportere 2,3 millioner fat råolje per dag i juni, hvorav 1,3 millioner fat per dag vil gå til Asia, melder Reuters.Equinor stiger 0,05 prosent til 205,40 kroner.Norsk HydroDe føderale myndighetene i Brasil hevder Norsk Hydros siste tiltak for å håndtere lekkasjer av avfallsvann ved Alunorte-anlegget er nærmere å tilfredsstille deres forventninger.Norsk Hydro stiger kraftig på Oslo Børs, og er i skrivende stund opp 3,71 prosent til 52,0 kroner.Bergen GroupBergen Group er tildelt en femårig rammeavtale med en internasjonal operatør på norsk sokkel.Kontraktsummen er på 40 til 60 millioner kroner for perioden frem til 2023.Aksjen blir belønnet med en kursoppgang på 6,71 prosent til 1,75 kroner, og topper dermed vinnerlisten.HavyardHavyard Group melder om et resultat etter skatt på minus 7,0 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 3,5 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,17 kroner, mot 0,21 kroner ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 465,7 millioner kroner, sammenlignet med 361,7 millioner kroner i 1. kvartal 2017.Aksjen stuper 8,50 prosent 14,0 kroner.Flex LNGFlex LNG melder om et resultat etter skatt på minus 1,8 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 1,0 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0 dollar, mot 0 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 15,1 millioner dollar, sammenlignet med 1,7 millioner dollar i 1. kvartal 2017.I kvartalspresentasjonen kommer det også frem at konsernsjef Jonathan Cook trekker seg for å forfølge andre interesser.Styret har i den anledning utnevnt styremedlem Marius Hermansen som foreløpig konsernsjef mens selskapet jakter på en ny konsernsjef.Aksjen faller 4,45 prosent til 11,80 kroner.DOF SubseaDOFs virksomhet Norskan Offshore er blitt tildelt en ettårskontrakt for den 2007-bygde AHTSen Skandi Fluminense fra Petrobas.Videre har selskapet blitt tildelt en kontrakt fra Chevron North Sea Limited for Skandi Kvitsøy for en periode på 140 dager.Aksjen er opp 0,37 prosent til 8,17 kroner. Interoil Exploration & ProductionInteroil Exploration & Production melder om et resultat etter skatt på minus 0,3 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 1,4 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0 dollar, mot minus 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 6,2 millioner dollar, sammenlignet med 3,7 millioner dollar i 1. kvartal 2017.Aksjen går tilbake 7,17 prosent til 2,85 kroner.

oslo børs
børskommentar
oljeprisen
equinor
bergen
interoil
flex lng
dof subsea
Nyheter
Børs