Oslo Børs åpner opp

Norwegian tar av etter meldinger mandag om at IAG forbereder nytt bud på Norwegian.

«Bred oppgang på Wall Street mandag kveld bør gi oppgang på Oslo børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 891,77, opp 0,01 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 767 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,30 prosent til 79,46 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,35 prosent til 72,60 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,29 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Equinor faller 0,32 prosent til 220,50 kroner.NorwegianFredag uttalte konsernsjef Willie Walsh at IAG ikke vil gjennomføre et fiendtlig oppkjøp av Norwegian Air Shuttle.Ifølge den spanske avisen Expansion forbereder IAG nå et nytt bud på Norwegian, skrev E24 mandag.Ifølge Expansion skal budet ifølge anonyme kilder være på 330 kroner per aksje, noe som i så fall tilsvarer knapt 12,8 milliarder kroner for alle de 38.710.602 aksjene i selskapet.Norwegian falt 7,4 prosent til 250,50 kroner på Oslo Børs fredag og hvis budet blir på 330 kroner pr. aksje tilsvarer det en budpremie på knappe 32 prosent.Høyeste kurs de siste dagene er fra 4. mai da aksjen ble omsatt så høyt som 320 kroner. Lavest kurs det siste året er fra 21. mars på 161 kroner.Norwegian letter hele 8,58 prosent til 272,40 kroner.DNOOnsdag kveld meldte oljeselskapet DNO at det vurderte å hente inn minimum 400 millioner dollar, tilsvarende 3,2 milliarder kroner, gjennom utstedelsen av senior usikret obligasjonslån med løpetid på fem år.To døgn senere var oppdraget fullført.Obligasjonslånet som endte på 400 millioner dollar, ble utstedt med en kupongrente på 8,75 prosent.I forbindelse med utstedelsen, gikk selskapet med på å rullere 200 millioner dollar i nominell verdi av DNO01-obligasjoner til 103,25 prosent av pålydende pluss påløpte renter til det nye obligasjonslånet.Nettoprovenyet fra det nye lånet skal brukes til å refinansiere de utestående DNO01-obligasjonene og til generelle selskapsformål, skriver selskapet.DNO stiger 3,67 prosent til 16,825 kroner.Aker BPRBC Capital Markets nedgraderer Aker BP til «Sector Perform» fra «Outperform», mens kursmålet på aksjen oppjusteres til 320 kroner fra 270 kroner.Selv om meglerhuset fortsatt mener at Aker BP er en «best i klassen»-produsent og operatør, tror de ytterligere oppside i aksjen krever at selskapet slår meglerhusets allerede svært positive prognoser eller gjør et stort funn.Aksjen faller 1,31 prosent til 315,40 kroner.