Oslo Børs holder koken

Håp utløser lettelsesrally.

Børs

Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 877,31, etter en oppgang på 0,77 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 3.020 millioner kroner.Italia-lettelseFutureshandelen på Wall Street peker mot en flat åpning etter gårsdagens rally trigget av tegn på at Italia-krisen avtar.Nå er det nemlig en mulighet for at landet kan unngå nyvalg.- Lederne for Ligaen og Femstjernersbevegelsen har gjenopptatt samtaler om å danne regjering. Femstjernersbevegelsen skal i tillegg være villig til å flytte den foreslåtte euroskeptiske finansministeren til en annen post, skriver Nordea-analytiker Joakim Bernhardsen torsdag.Ifølge ING-strateg Martin Van Vliet ser partene ut til å ha fått én dag på seg.- Rallyet i markedet uttrykker håp om at nyvalg kan unngås, sier han til Reuters.DNB-analytiker Marit Øwre-Johnsen peker også på gårsdagens vellykkede statsgjeldsauksjon.- Denne vitnet om god budgivning, men slo samtidig fast at risikopremien knyttet til italienske statsgjeld har steget markert, skriver hun i en oppdatering.Investorene liker også at optimismen blant innkjøpssjefene i Kinas store industrisektor er i sterk vekst. PMI i mai var den høyeste på åtte måneder.Oljeprisen i rødtOljeprisene trekker noe nedover torsdag ettermiddag.Brent-oljen står i 77,41 dollar fatet, marginalt ned i dagens handel, men likevel opp fra rundt 76,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,8 prosent til 67,64 dollar fatet.Reuters peker på forventninger om stigende råoljelagre i USA og utsikter til høyere OPEC-produksjon senere i år.- Hvis dette er en reell korreksjon, bør prisen falle til lavt 70-tall eller til og med til midten av 60-tallet. Markedet må være forsiktig før OPEC-møtet, sier analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, til nyhetsbyrået.Oljeaksjer i flytPå Oslo Børs stiger Equinor 1,4 prosent til 214 kroner. DNO stiger 2,3 prosent til 15,87 kroner, mens Aker BP faller 0,1 prosent til 299,60 kroner.Oljerelaterte aksjer er generelt i fint driv, og Subsea 7 markerer seg med 3,3 prosent oppgang til 125 kroner på dagens tredje høyeste volum så langt.HSBC har ifølge Reuters høynet kursmålet for aksjen fra 123,41 til 132 kroner.Seismikkduoen PGS og TGS stiger begge rundt to prosent, mens BW Offshore fortsetter opp nye 1,3 prosent til 46,15 kroner i kjølvannet av gårsdagens tall .Frontline i tetMen vinnerlisten toppes av Frontline, som belønnes med 8,9 prosent oppgang til 46,68 kroner på kvartalstall .Clarksons Platou-analytiker Frode Mørkedal mener tallene var bedre enn ventet, og trekker også Frontlines lånefasiliteter i et for tiden svakt tankmarked.- Selskapet har bra med likviditet. De har et «rammelån» fra Fredriksen på 275 millioner dollar, der 135 millioner dollar er trukket ut. Så skulle ratene forbli lave, har de muligheten til å dekke tapene med å låne opp, sier han til TDN Direkt.Et annet John Fredriksen-dominert rederi, Golden Ocean, spretter opp 7,0 prosent til 70,45 kroner etter gårsdagens kvartalstall , som analytikerne var nokså fornøyde med .Solstad Farstad, der Fredriksen også er på eiersiden, stiger 6,7 prosent til 5,88 kroner på Brasil-kontrakt .Storebrand-løftBlant de aller mest omsatte merker vi oss at Storebrand stiger 2,3 prosent til 68,40 kroner på sin kapitalmarkedsdag  i London.Tomra stiger 3,8 prosent til 186,20 kroner.På den negative siden utmerker Orkla seg, med 2,2 prosent nedgang til 74,26 kroner.Marine Harvest og Yara faller 0,5-0,6 prosent.Rederi straffesI toppen av taperlisten finner vi Höegh LNG , som straffes med et kursfall på 6,8 prosent til 46,05 kroner etter sine kvartalstall.  Bare to aksjer faller mer.Kjendistunge Induct faller 9,6 prosent til 8,00 kroner på Merkur Market, mens Atlantic Petroleum er ned 7,5 prosent til 8,60 kroner.Vi tar også med Element, som faller 3,0 prosent til 3,91 kroner på kvartalstall .Blant dagens største vinnere må vi også ta med Awilco Drilling, som stiger 5,1 prosent til 45,20 kroner på beskjed fra Shell vil utøve en énbrønnsopsjon for «WilPhoenix».

oslo børs
oljeprisen
italia
frontline
golden ocean
john fredriksen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs