Oslo Børs klatrer oppover

Børs

Oslo Børs starter uken med oppgang.Etter drøye en drøy times handel står hovedindeksen i 870,83, opp 0,79 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 708 millioner kroner.Markedene i Storbritannia og USA er stengt mandag.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 1,43 prosent til 75,38 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,65 prosent til 66,76 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,65 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene har falt markert over helgen, samtidig som Saudi-Arabia og Russland ifølge TDN Finans sier de er klare til å øke produksjonen.Fredag kom meldinger om at de to landene diskuterer å øke oljeproduksjonen med 1 million fat pr dag, for å motvirke potensielle bortfall fra Iran og Venezuela.- Råoljeprisene kollapset etter rapporter dukket opp om at Saudi-Arabia og Russland har blitt enige om å øke produksjonen i andre halvedel av året for å gjøre opp for produksjonstap andre steder undet produksjonskuttavtalen, sier ANZ bank til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet oljerigger i USA steg med 15 enheter til 859 rigger den seneste uken, samt at søndagens nyheter om at en amerikansk delegasjon er i samtaler med nordkoreanske representanter for å forberede et mulig toppmøte trolig også har bidratt til å redusere den geopolitiske risikoen i oljemarkedet.Analytiker Thina Saltvedt tror nå den siste tidens oljeprisoppgang vil sette ytterligere fart på investeringer i fornybar energi . Equinor stiger 0,58 prosent til 206,70 kroner, mens Aker BP er opp 0,82 prosent til 293,80 kroner. DNO klatrer 0,27 prosent til 14,84 kroner.Stiger videreMerkur Market-noterte Gentian Diagnostics fortsetter oppgangen fra fredag, da aksjen klatret 8,8 prosent. Mandag morgen stiger den ytterligere 13,25 prosent til 53,00 kroner.Skal man tro Arctic Securities skal aksjen imidlertid fortsatt kraftig opp, og ifølge Finansavisen opererer meglerhuset med et kursmål på hele 170 kroner.Meglerhuset pekte fredag på at selskapet nok en gang leverte bedre tall enn ventet, samtidig som de viser potensial for vekst.Fra minus til plussResultatsesongen går mot slutten. Mandag morgen meldte Jinhui Shipping om et resultat etter skatt på 2,47 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 7,97 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen faller 2,84 prosent til 8,20 kroner.Vinnere og tapereDet er mye oppgang blant tungvekterne på Oslo Børs mandag morgen. I tillegg til oljeaksjene stiger Marine Harvest stiger 1,28 prosent, Subsea 7 klatrer 0,98 prosent. DNB og Orkla stiger henholdsvis 0,29 og 1,40 prosent. Norsk Hydro er opp 2,49 prosent, REC klatrer 0,53 prosent og Yara stiger 1,20 prosent.PGS og TGS faller derimot henholdsvis 0,87 og 0,37, mens Funcom er ned 2,63 prosent.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs