Pangåpning på Oslo Børs

Flere aksjer stiger som følge av nyheter. 

Børs

Oslo Børs åpner som ventet opp torsdag morgen. Det skjer i kjølvannet av sterke makro-tall fra Kina, positive Asia-børser og stigende oljepris.Natt til torsdag har i tillegg USAs utenriksminister møtt Kim Jong-uns høyre hånd for tredje gang i New York. Rett etter åpning spretter hovedindeksen opp 0,88 prosent til 878,50OljeprisenOljeprisene er stabil torsdag morgen, etter å ha steget gjennom hele onsdag. Prisene fikk et spesielt løft utover ettermiddagen og kvelden, samtidig som en medierapport om at Opec/ikke-Opec har mål om å holde seg til kuttavtalen ut 2018, skriver TDN Direkt. Markedet er i ferd med å fordøye og tolke ryktene om at produksjonskuttene kanskje er over og at Russsland kan leve med en oljepris på 60 dollar. Det er dessuten tre uker til OPEC-møtet og det er slett ikke sikkert at det er enighet om å oppheve kuttene.- Men gruppen er enda ikke klare til å fullt løfte kontrollen. Saudi-Arabia, Opec og ikke-Opec fortsetter samarbeidet i år og utover, det er ikke noe midlertidig, det kommer til å være et langtidssamarbeid med hensikt å stabilisere oljemarkedet, sier en kilde til Reuters.Oppgangen var også ifølge Bloomberg som følge av en kombinasjon av svakere dollar, lavere oljelagre og signaler fra Kina som kan tyde på at faren for en handelskrig ikke er helt over.I skrivende stund er Brent-oljen ned 0,48 prosent til 77,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,26 prosent til 68,07 dollar fatet.Equinor åpner opp 0,95 prosent til 213,10 kroner.FrontlineFrontline sine kvartalstall viste et resultat før skatt å tre millioner dollar i første kvart al, langt bedre enn analytikernes spådommer på minus 13 millioner dollar. StorebrandStorebrand arrangerer i dag kapitalmarkedsdag i London med temaet «Compelling combination of self-funded savings growth and capital return from maturing guaranteed back-book».Tidligere kommuniserte finansielle mål videreføres. I tillegg presenteres en oppdatert kapitalprognose og det lanseres nye operasjonelle målsetninger.Storebrand er opp 1,29 prosent til 67,76 kroner. Røkke handler aksjer  Aker ASA kjøper tilbake 50.000 aksjer, ifølge en melding torsdag.Aksjene ble kjøpt til kurs 592 kroner per aksje. Det utgjør totalt i underkant av 30 millioner kroner.  Aker kryper opp 0,69 prosent til 586,00 kroner. Höegh LNGHöegh LNG  melder om et resultat etter skatt på 13,2 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot 11,4 millioner dollar i samme periode året før.Driftsresultatet ble 26,8 millioner dollar, mot 27,4 millioner dollar året før. Det var ifølge TDN Direkt ventet et driftsresultat på 28 millioner dollar. Aksjen er opp 0,10 prosent til 49,45 kroner. Solselskap ser rødtAega  melder om et resultat etter skatt på minus 0,25 millioner euro i 1. kvartal 2018, mot minus 0,35 millioner euro i samme periode året før. Aksjen er så langt ikke omsatt. Borr DrillingTor Olav Trøims Borr Drilling melder om et resultat før og etter skatt på minus 33,8 millioner dollar i 1. kvartal i år, mot minus 4,9 millioner dollar året før.Trøim-aksjen er opp 0,49 prosent til 41,00 kroner. ElementElement melder om et resultat før etter skatt på minus 0,7 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 0,6 millioner dollar i samme periode i fjor.Børsmyggen faller 4,47 prosent til 3,85 kroner. MPC Container ShipsMPC Container Ships melder om et resultat etter skatt på 0,5 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 2,2 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen styrker seg 2,75 prosent til 56,00 kroner. Awilco Drilling Shell UK Limited har gitt Awilco Drilling beskjed om at de har til intensjon å utøve en énbrønnsopsjon under dekommisjoneringkontrakten for "WilPhoenix", ifølge TDN Direkt. Kontrakten blir derfor forlenget til 19 faste brønner, med en estimert varighet på 380 dager, mens opsjoner for ytterligere syv brønner forblir, opplyses det.Awilco-aksjen spretter opp 6,51 prosent til 45,80 kroner. 

Nyheter
Markedskommentarer
Børs