- Schibsted-fall en kjøpsmulighet

Schibsted faller tungt. Ufortjent, mener analytiker.

Schibsted faller tungt på børsen etter dagens kvartalstall.A-aksjen er torsdag formiddag ned 7,4 prosent til 224,20 kroner på dagens tredje høyeste volum, mens B-aksjen faller 5,4 prosent til 210 kroner.Ufortjent, mener analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.- Jeg tror kursnedgangen er en kjøpsmulighet, da justert for en negativ engangseffekt som følge av IFRS 15 var ebitda egentlig kun 1 prosent under konsensus. Denne regnskapsstandarden vil ha en nøytral effekt i andre og tredje kvartal og en mindre positiv effekt i fjerde kvartal, sier hun til TDN Direkt.Trondsen påpeker overfor nyhetsbyrået at rubrikksidene i Frankrike (Leboncoin), Spania, og Brasil (OLX) var bedre enn ventet, mens sidene i Sverige (Blocket) og Norge (Finn), samt avisene leverte svakere tall enn ventet.- Vi vil mest sannsynlig gjøre mindre estimatendringer og beholde kjøpsanbefaling på aksjen, sier hun til TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også