Schieldrop: - Vi trenger den oljen nå

Det er på tide å åpne kranene, mener råvareanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB.

Brian Cliff Olguin
Børs

Fredag signaliserte Opec at det er klar for å øke oljeproduksjonen.Det er det absolutt behov for, sier råvareanalytiker Bjarne Schieldrop i SEB til DN, og fortsetter:– Vi trenger den oljen nå, sier han.Avisen skriver at Opecs kuttavtale innebærer en reduksjon i produksjonen på 1,8 millioner fat om dagen, men viser til at Opec har åpnet kranene før.I 2014 lot de oljen strømme for å gå til kamp mot skiferoljen i USA. Lagrene fylte seg opp og prisen gikk rett i bakken.– Det er ikke i nærheten av det de gjør nå. Nå må vi faktisk putte den oljen tilbake i markedet, ellers ser vi 100 dollar fatet mot slutten av året, sier Schieldrop til DN.

bjarne schieldrop
seb
oljepris
opec
Nyheter
Børs