Olivier Hoslet

Soros satser på Tesla

Elon Musk har fått en sterk støttespiller.

Soros Fund Management kjøpte i 1. kvartal konvertible obligasjoner i Tesla for 35 millioner dollar, går det ifølge CNBC frem av en melding sendt til det amerikanske finanstilsynet (SEC). Konvertible obligasjoner kan gjøres om til aksjer, og disse har forfall i mars 2019.Tesla har slitt så langt i år, blant annet med produksjonen av Model 3. Videre er toppledelsen stokket om, i tillegg til at toppsjef Elon Musk nylig fikk kritikk etter å ha avvist analytikerspørsmål på en webcast.Tesla hentet i fjor 1,8 milliarder dollar i sin første utstedelse av høyrenteobligasjoner (junk bonds).Bull på NetflixEtter å ha solgt alt i Amazon i 4. kvartal i fjor, kjøpte Soros Fund Management seg inn igjen i 1. kvartal i år. 51.200 aksjer kostet ifølge nettstedet 74,1 millioner dollar.Videre har Soros lastet opp med ytterligere 148.500 aksjer i Netflix, i tillegg til å sikre seg nye 20.800 Alphabet-aksjer.På salgssiden kvittet Soros-fondet seg med en mindre post på 34.100 Twitter-aksjer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også