Sparebank 1 Markets tar inn to nye aksjer

Meglerhus mener Bank Norwegian er billig.

Børs

Sparebank 1 Markets tar denne uken både Norwegian Finans Holding (Bank Norwegians morselskap) og Yara inn i sin ukesportefølje, melder DN.Fra før har meglerhuset Norwegian inne i porteføljen- Vi tror flyselskapet Norwegian ikke har noe annet valg enn å bli solgt. Vi tror også at en kjøper av flyselskapet vil sørge for at verdiene av banken ikke forringes. Banken utgjør 25 prosent av markedsverdien, skriver Sparebank 1 Markets.- Så langt har salg av porteføljer fra banken til inkassoselskaper ikke vist at lånetapene skal dramatisk opp fremover, og styrelederen i Bank Norwegian kjøpte aksjer for 1,7 millioner kroner i forrige uke, heter det ifølge avisen videre.Yara-valget forklarer analysesjef Lars-Daniel Westby ifølge DN blant annet med at ureaprisene er på vei opp.- Den siste måneden har både Nutrien (tidligere Agrium) og CF Industries gått bedre enn Yara. Vi tror det er fordi gassprisene i Europa har steget mer enn gassprisene i USA, og at gjødselprisene endelig er på vei opp, skriver meglerhuset.

bank norwegian
yara
sparebank 1 markets
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse