Sparebank 1 SMN banker til igjen

Økte bunnlinjen med 100 millioner kroner.

Ivan Kverme

SpareBank 1 SMN melder om et resultat etter skatt på 466 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 367 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultat per egenkapitalbevis ble 2,21 kroner, mot 1,74 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 596 millioner kroner, sammenlignet med 466 millioner kroner i fjor.Resultat før tap ble 645 millioner kroner, mot 555 millioner kroner året før.Regnskapet ble belastet med tap på 48 millioner kroner, mot 89 millioner kroner i samme periode i fjor.Netto renteinntekter beløp seg til 568 millioner kroner, sammenlignet med 533 millioner kroner i 1. kvartal 2017.- Positivt i offshore- Vår strategi bygger på en fygital tilnærming til markedet med effektivt samspill mellom digitale løsninger og dyktige rådgivere i banken. Dette er nok den viktigste årsaken til vår sterke vekst, sier konsernsjef Finn Haugan i en kommentar.- I tillegg går det godt med næringslivet i hele markedsområdet, og vi ser en positiv utvikling for våre kunder innen offshore. Det har gitt oss lavere tap, legger han til.Rapporten her. Presentasjonen her.