Spirit Energy får grønt lys til dykkeoperasjoner

Klart for bemannede undervannsoperasjoner på Oda-feltet.

Spirit Energy har fått klarsignal fra Petroleumstilsynet for å drive såkalte bemannede undervannsoperasjoner, eller dykkeoperasjoner, på Oda-feltet som ligger i den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen.Undervannsoperasjonene vil gjennomføres av Subsea 7 med dykkerfartøyene Seven Falcon og Seven Atlantic. Havdybden oppgis å være mellom 65 og 70 meter, oppstart er planlagt til tredje kvartal.Varigheten er estimert til 19 dager.Mer subsea-jobbOgså det spanske oljeselskapet Repsol har fått klarsignal for bemannede undervannsoperasjoner i 2018 på norsk sokkel.Det gjelder feltetene Yme, Ula og Blane som også ligger i den sørlige delen av Nordsjøen på rundt 70 meters havdyp.Disse operasjonene skal pågå mellom april og desember 2018, og gjennomføres med dykkerfartøyene Seven Falcon, Seven Atlantic og Seven Pelican fra Subsea 7.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også