Sterkeste børsuke siden mars

Mark Lennihan

De amerikanske børsene styrket seg denne uken.

Dow Jones endte fredag opp 0,37 prosent til 24.831,17. Indeksen har dermed steget de siste syv børsdagene, og klatret denne uken til sammen 2,3 prosent. Det er den sterkeste ukentlige oppgangen siden mars.S&P 500 steg fredag 0,17 prosent til 2.727,72, mens teknologitunge Nasdaq falt marginale 0,03 prosent til 7.402,88. For uken sett under ett vokste de to indeksene imidlertid henholdsvis 2,4 og 2,7 prosent.Energi og teknologiIfølge CNBC var det energiaksjene som ledet veien for oppgangen denne uken. Sektoren klatret 3,8 prosent, etter en boost fra stigende oljepriser, som gjorde et hopp etter at president Donald Trump skrotet USAs atomavtale med Iran.- Energi kommer til å lede markedet. Jeg tror ikke den nåværende oljeprisen priser inn konsekvensene av skrotingen av Iran-avtalen fullt ut, sier Marc Chaikin i Chaikin Analytics til CNBC.I tillegg til energisektoren, var også teknologiaksjene med på å løfte stemningen denne uken. De steg over uken 3,5 prosent, og blant andre Facebook og Google-mor Alphabet klatret mer enn 5 prosent.