Sveaas sender aksje i rødt

En rekke aksjer stiger som følge av nyheter.

Oslo Børs åpner som ventet opp torsdag morgen. Rett etter åpning er hovedindeksen opp 0,21 prosent, til 881,77.OljeprisenOljeprisene handles noe lavere torsdag morgen, tynget av spekulasjon om at Opec-medlemmer kan komme til å øke produksjonen som følge av produksjonsbekymringer knyttet til Venezuela og Iran, skriver TDN Direkt.Brent-oljen faller 0,31 prosent til 79,55 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,22 prosent til 71,68 dollar fatet. Til sammenligning ble ett fat Nordsjø-olje omsatt for 79,07 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag. - Det snakkes fortsatt om at Opec kan komme til å gjøre noe på juni-møtet som en reaksjon på utsiktene om fallende oljeproduksjon og eksport fra både Iran og Venezuela, sier markedsstrateg Greg McKenna i AxiTrader til Reuters, ifølge nyhetsbyrået. Equinor åpner opp 0,32 prosent til 216,30 kroner. InfrontAS Holding har i dag solgt 2.324.847 aksjer i Infront ASA for 27,50 kroner per aksje. Salget innbrakte dermed 63,9 millioner kroner for posten på 8,94 prosent. AS Holding er kontrollert av Christen Sveaas, som etter salget ikke eier noen aksjer i Infront. Aksjen faller 5,17 prosent til 27,50 kroner. Panoro EnergyTall fra Panoro Energy viser at selskapet kutter tapene til minus 2,27 millioner dollar i 1. kvartal 2018 , mot minus 3,46 millioner dollar i samme periode i fjor.Aksjen er ned 2,46 prosent til 11,90 kroner.ArcusArcu s melder om et resultat etter skatt på minus 6,2 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot minus 1,6 millioner kroner i samme periode i fjor.Arcus taper markedsandeler innenfor akevitt i Norge, og mener at konkurrent har underpriset seg på akevitt . Konsernsjef Kenneth Hamnes i Arcus Gruppen uttalte på selskapets kvartalspresentasjon torsdag at markedsandelene tapes i det nedre prissjiktet, melder TDN Direkt.Arcus stiger 1,04 prosent til 43,00 kroner. ScanshipScanship Holding fikk en ebitda på 10,8 millioner kroner i første kvartal 2018, mot 5,7 millioner kroner i samme kvartal året før.Aksjen legger på seg 3,78 prosent til 4,12 kroner. NavamedicNavamedic ASA har i en melding kunngjort sluttføringen av Sippi-trådløs tilkoblingsløsning til Patient Data Monitoring Systems (PDMS). Selskapet opplyser at det har utnevnt en anerkjent rådgiver for prosessen med å maksimere verdien av Sippi, og vurderer flere strategiske alternativer for den globale lanseringen.Aksjen klatrer 4,44 prosent til 11,75 kroner. Awilco LNGAwilco LNG Group snur skuta og melder om et resultat etter skatt på 1 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 10,3 millioner dollar i samme periode året før.Kvartalstallene sender aksjen opp 3,00 prosent til 4,80 kroner. Ekornes Onsdagens store vinner på børsen var likevel Ekornes, som spratt opp 15,9 prosent til 137 kroner etter budet fra kinesiske Qumei Home Furnishing Group .Et enstemmig Ekornes-styre anbefaler aksjonærene å akseptere tilbudet, og sjefanalytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities mener budet er fornuftig .Dagen derpå er aksjen ned 0,29 prosent til 136,60 kroner. Oljepenger til DNODNO opplyser i en melding at selskapet har fått en ny utbetaling fra KRG på 47,23 millioner dollar fra Kurdistan Regional Government (KRG) for betaling av olje levert til eksport i februar fra Tawke-lisensen.DNO melder i tillegg om en separat betaling på 4,51 millioner dollar for tidligere oljeleveranser.Nyheten gjør at DNO er opp 0,94 prosent til 16,18 kroner. Gaming Innovation GroupSEB tar opp dekning på Gaming Innovation Group-aksjen med en kjøpsanbefaling, mens kursmålet settes til 6,10 kroner pr aksje, ifølge TDN Direkt.Aksjen er opp 4,31 prosent til 5,20 kroner. Interoil Exploration and ProductionIOX Investments Limited har ifølge en melding overført 8,7 millioner aksjer i Interoil Exploration and Production til Magnus Capital S.A. Aksjen topper åpningsminuttene med en oppgang på 8,21 prosent til 3,23 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også