Svekket oljepris tynget Wall Street

Oljeselskapene raste på USA-børsene etter at Opec åpnet for å øke oljeproduksjonen igjen. 

Hussein Malla
Børs

Opec signaliserte fredag at de er klare for å øke oljeproduksjonen igjen, og mener man vil få en økning allerede i 2. halvår av 2018.Oljealliansen møtes igjen i juni. Vedtas produksjonsøkninger, vil det være første gang siden 2016. Nyheten sendte oljeprisen rett ned, og det samme med oljeselskapene.Amerikansk lettolje falt å det meste 4,5 prosent, til mai-nivåer.Ved børsslutt stod begge oljekjempene, Exxon Mobil og Chevron ned henholdsvis 2 og 3,5 prosent.- Signaler om at restriksjoner (journ.anm: i oljeproduksjonen) kan løses opp utelukker all form for fornyet oljeprisoppgang, sier en analytiker på Commerzbank til Bloomberg.Dow Jones endte ned 0,2 prosent til 24.753. Den bredere S&P 500 endte også ned 0,2 prosent til 2.721, mens Nasdaq steg 0,1 prosent til 7.434.Flyselskapene derimot steg på nyheten om lavere oljepriser. Det betyr lavere drivstoffkostnader, som er en stor del av flyselskapenes kostander. Southwest Airlines og Delta Airlines steg om lag 3 prosent.Ellers fikk skokjeden Foot Locker en solid oppgang etter at selskapet la fram en rapport som var vesentlig bedre enn ventet. Aksjen steg 20 prosent.På motsatt side falt kleskjeden Gap etter å ha lagt frem en svakere kvartalsrapport enn ventet. Aksjen falt 14 prosent.

usa
wall street
nasdaq
dow jones
oljepris
wti
amerikansk lettolje
gap
foot lockers
chevron
delta airlines
southwest airlines
Nyheter
Børs