Trump skremte Wall Street

Nytt gufs fra Washington.

Trader Peter Tuchman works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, March 5, 2018. Banks and technology companies are leading U.S. stocks lower in early trading on Wall Street. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

De amerikanske børsene så rødt torsdag.Dow Jones falt én prosent til 24.415,84, Nasdaq 0,3 prosent til 7.442,12, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,7 prosent til 2.705,27.HandelsfryktMarkedet likte ikke USAs bekreftelse  av at toll innføres på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico 1. juni.Dette tar USA nærmere en handelskrig med land som har vært USAs allierte i lang tid. Mexico var raske med å reagere, og EU og Canada har varslet mottiltak. - Dette bringer dessverre med seg mye usikkerhet. Vi hadde blitt veldig glade hvis dette løste seg - snarere heller enn senere, sier investeringsdirektør John Zaller hos MAI Capital Management til CNBC.- Italia bestårInvestorene bekymrer seg ikke like mye for Italia, som øyner en mulighet til å unngå nyvalg.- Det Italia representerte var et lite jordskjelv, og markedet hentet seg raskt inn. Hvis du ser på Italia, eurosonens tredje største økonomi, så vil ikke Mario Draghi (sjefen for ECB, Den europeiske sentralbanken) la den falle, sier sjefstrateg Robert Pavlik i SlateStone Wealth til CNBC.På makrofronten i USA falt jobless claims  mer enn ventet, mens konsumprisene steg  mer enn ventet.Bruktboligsalget skuffet  derimot stort.Månedens viktigsteWall Street ser også frem mot morgendagens arbeidsmarkedsrapport fra USA (non-farm payrolls).Denne karakteriseres av mange som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus peker ifølge vår makrokalender mot at 185.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i mai.Det vil i så fall være opp fra 164.000 jobber i april. Ledigheten er ventet uendret på 3,9 prosent.GM tok helt avBoeing var blant dagens svakeste Dow-komponenter, etter et fall på 1,7 prosent til 352,16 dollar.Inntektsuavhengig konsum var blant de tyngste delindeksene i S&P 500.General Motors spratt opp hele 12,9 prosent til 42,70 dollar på uttalelser fra selskapet om at SoftBank Vision Fund vil investere 2,25 milliarder dollar i deres selvkjørende biler.

wall street
donald trump
handelskrig
general motors
italia
boeing
Nyheter
Markedskommentarer
Børs