bygningsarbeider

Veidekke så rødt

Økt topplinje, men fortsatt rød bunnlinje.

Veidekke melder om et resultat etter skatt på minus 57 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot minus to millioner kroner i samme periode i fjor.Resultat per aksje ble minus 0,50 kroner, mot null ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt på ble minus 67 millioner kroner, mot minus tre millioner kroner i samme periode i fjor.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 61 millioner kroner, mot minus fire millioner kroner året før. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble 78 millioner kroner, mot 119 millioner kroner året før. Driftsinntektene beløp seg til 7.023 millioner kroner, sammenlignet med 6.438 millioner kroner i 1. kvartal 2017.Ordreboken eser ut- Omsetning og resultat i den norske entreprenørvirksomheten er forbedret, i hovedsak på grunn av høy aktivitet i byggvirksomheten på Østlandet. Den svenske entreprenør­virksomheten har styrket både resultat og margin fra i fjor, og den danske virksomheten har opprettholdt god lønnsomhet og har økt sin ordrereserve, sier konsernsjef Arne Giske i en kommentar.- Ordreinngangen i kvartalet var god i alle tre land, og konsernets ordrereserve er solid. I både Norge og Sverige ser vi at prosjektporteføljen dreies mot yrkesbygg, legger han til.Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 31,9 milliarder kroner, etter en samlet ordreinngang på 6,7 milliarder kroner i løpet av kvartalet.Ved utgangen av 1. kvartal var antall boliger i produksjon 2.514, mot 2.620 ved årsskiftet. Salgsgraden i porteføljen er fremdeles høy, med 84 prosent.Rapporten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også