Vil utfordre Disney-bud på Fox

Comcast er på nippet.

Amerikanske Comcast vurderer å legge inn et kontantbud på de deler av 21st Century Fox som Rupert Murdoch allerede har gått med på å selge til Walt Disney, melder amerikanske medier.Ifølge CNBC skal forberedelsene av budet være «langt fremskredne».Vilkårene i et bud vil overgå Disneys tilbud, skriver Comcast i en pressemelding.Samtidig er en endelig beslutning ennå ikke fattet.Virksomheter som ikke inkluderes i et bud er Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Broadcasting Company og visse andre eiendeler.Disney-budetDet var i midten av desember i fjor at Disney offentliggjorde en avtale om å kjøpe filmstudioene i Fox, i tillegg til Nat Geo- og FX-nettverkene, regionale sportskanaler og andre deler av selskapet for 52,4 milliarder dollar i aksjer. Avtalen, som inkluderte eierandeler i Sky og Hulu, hadde en totalverdi på rundt 66,1 milliarder dollar.Et slikt oppkjøp ville ifølge CNBC ha styrket Disneys søken etter å konkurrere med Netflix på streaming.


Les også