Aksjestrateg: - Ikke unaturlig med en vekstpause

Kristian Tunaal frykter likevel ikke aksjemarkedet er overopphetet. 

Brian Cliff Olguin
Børs

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets mener det går godt i aksjemarkedet om dagen og peker på en stigende oljepris den siste tiden. Han mener imidlertid det ikke er unaturlig med en vekstpause.- Sterke makroøkonomiske tall og selskapsresultater viser at vi har tilbakelagt et godt halvår, og det er ikke unaturlig med vekstpause, spesielt med tanke på en kommende stille sommerperiode og en oljepris som muligens har steget litt for fort, sier han til TDN Direkt.Hovedindeksen er fredag ettermiddag opp 0,26 prosent til 894,33. Men DNB Markets-strategen frykter ikke at aksjemarkedet er overopphetet eller konsekvensene av det forestående G7-møtet. - Jeg liker ikke ordet "korreksjon", som gir tanker om et fall på 10-20 prosent, men vil heller si en "konsolidering" om den nærmeste tiden. Ellers frykter jeg ikke utfallet helgens G7-møtet da disse møtene sjeldent resulterer i konkrete handlinger, sier Tunaal, ifølge nyhetsbyrået.  Danske Bank Markets tror at den sterke veksten fra slutten av 2017 er i ferd med å avta.- Mens den globale veksten bremser opp, regner vi ikke med at det vil ende i en markant nedgang i de kommende årene. Vi antar veksten i verdensøkonomien vil gå fra sprint til marsjfart i samsvar med sitt potensial. Vi forventer global vekst på 3,8 prosent i år […]", skriver meglerhuset i en oppdatering.

kristian tunaal
dnb markets
danske bank
aksjemarkedet
Nyheter
Børs