Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før børsåpning i Oslo.

Børs

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [0, 0,2] prosent.»De asiatiske børsene endte ned fredag, i påvente av helgens G-7 toppmøte. Dette er et fast møte, eller forum, der 7 av verdens mektigste industriland deltar for å diskutere viktige globale problemstillinger (medlemslandene i G-7 er Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada). Det er ventet at global handel blir hovedtemaet denne gangen. Mange investorer er opptatt av hva som skjer med internasjonal handel fremover, da USA, eller Trump, ønsker betydelige endringer i verdens handelsstrømmer, til fordel for dem selv. Oljeprisen har for øvrig fortsatt oppover det siste halve døgnet», skriver Berntsen.Børsfall i Asia Asiatiske børser trekker nedover fredag.Investorene inntar ifølge CNBC en forsiktig holdning etter oppgangen tidligere i uken.I Tokyo er Nikkei ned 0,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,2 prosent.Bil- og teknologiaksjer tynger i Sør-Korea, der Kospi-indeksen går tilbake 0,6 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 1,2 prosent, og her er er det teknologi og finans som tynger.I Shanghai står large cap-indeksen CSI 300 i minus 1,4 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned 1,3 prosent.Asia-oversikten her.OljeprisenBrent-oljen faller 0,4 prosent til 77 dollar fatet, mens prisen var 76,41 dollar fatet da børsen stengte torsdag.USA De amerikanske børsene gikk i forskjellige retninger torsdag.Dow Jones steg 0,38 prosent til 25.241,41, Nasdaq falt 0,70 prosent til 7.635,07, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,07 prosent til 2.770,37.Nasdaq tok seg dermed en pust i bakken etter onsdagens rekord.Questerre gikk som ventet på en skikkelig skrell i USA. Her finner du oversikten over de norske aksjene i USA og CanadaOslo Børs stegHovedindeksen på Oslo Børs steg 1,03 prosent til 892,05 poeng torsdag. Indeks har motstand ved 891 poeng, mens 865, 840 og 820-823 er støttenivåer.

Dette skjer i dag:Det eneste vi finner av børsrelaterte hendelser på dagens agenda, er generalforsamlingen i EMGS.Makro, Norge (SSB)Offentlig forvaltnings inntekter og utgifter, 1. kvartal 2018Befolkningens utdanningsnivå, 1. oktober 2017Grensehandel, 1. kvartal 2018Alkoholomsetning, 1. kvartal 2018Overnattinger, april 2018Tallene slippes som vanlig klokken 08:00.Makro, utenlandsJapan: BNP endelig, 1. kvartalKina: Handelsbalanse, maiTyskland (08:00): Handelsbalanse, aprilTyskland (08:00): Industriproduksjon, aprilFrankrike (08:00): Industriproduksjon, aprilKilder: Oslo Børs, SSB, TDN Direkt

Nyheter
Børs