Analytiker: Aksjen kan stupe 40-50 prosent

Ivan Kverme
Børs

På torsdag opplever aksjonærene i Questerre krakk på Oslo Børs. Regjeringen i Quebec har nemlig annonsert nye regler med en 45-dagers konsultasjonstid.Hvis disse blir implementert, vil forskriftene føre til forbud mot hydraulisk brudd og enhver «meningsfylt» utnyttelse av naturgass i Quebec, skriver Questerre i en børsmelding. - Questerre fordømmer dagens beslutningen fra regjeringen i Quebec om å kapitulere for en høylytt minoritet som søker å blokkere fremdriften i det globale miljøet og veksten i Quebecs økonomi. Denne beslutningen er motivert utelukkende av kortsiktig politikk rundt det kommende valget, sier konsernsjef Michael Binnion i Questerre i en melding. Nyheten kom meget overraskende på de som følger selskapet.Les også: Spådde aksje til himmels – i dag ble det krakkI dagens morgenoppdatering fra SpareBank 1 Markets skrev analytiker Teodor Sveen-Nilsen at aksjen kunne komme til å falle 40-50 prosent.I skrivende stund omsettes aksjen for 4,20 kroner, ned hele 45,84 prosent.- Betyr det at du anbefaler investorer å kjøpe på dagens nivå?- Nei, har ikke gjort det ennå. Har ikke skrevet noe mer eller kommunisert noe annet foreløpig. Får se litt hvor dette lander, sier Sveen-Nilsen til Hegnar.no- Hvilket kursmål opererte dere med før nyheten i Quebec ble kjent?- 12 kroner, avslutter analytikeren. 

børs
questerre
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse