Analytiker: Fokus blir lønnsveksten

Nordea Markets og Erik Bruce retter internasjonalt sett fokus mot USA fredag.

Mary Altaffer
Børs

Internasjonalt vil hovedfokus i dag være på arbeidsmarkedsrapporten fra USA, og mest oppmerksomhet regner sjefanalytiker i Nordea Markets Erik Bruce det blir på lønnsveksten.«Lønnsveksten er ventet inn på 2,7 prosent å/å for mai, noe som er opp fra 2,6 prosent i april».Han viser til at den amerikanske økonomien i snitt skapte 200.000 nye arbeidsplasser i de første månedene av 2018, og konsensus venter at ytterligere 185.000 ble skapt i mai.«Dette er mer enn nok til å presse arbeidsledigheten nedover og indikerer svært god vekst i amerikansk økonomi, selv om ledighetsraten denne måneden er ventet uendret».«Men at arbeidsmarkedet er sterkt, er ikke noe nytt, og gitt ikke noen store overraskelser på sysselsettingen, vil derfor som sagt fokus nok en gang være på lønnsveksten», avslutter Bruce.

wall street
makro
arbeidsmarkedsrapport
lønnsvekst
usa
Nyheter
Børs