Nel meldte torsdag morgen at de har fått en kontrakt for levering av 448 elektrolyseanlegg og tilhørende drivstoffutstyr til Nikola Motor Company.Nel har en rammeavtale med Nikola Motor Company for levering av 14 fyllestasjoner for hydrogen, men har tidligere uttalt at de regner med at antallet vil ende opp ved om lag 28 stasjoner. Levering av 28 hydrogenstasjoner vil ifølge Nel ha et omsetningspotensial for selskapet på 500 millioner dollar.Analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets sier til TDN Direkt at ordren på 448 elektrolysører tilsvarer om lag 50 fyllestasjoner, og at det sånn sett er flere stasjoner enn ventet. Han mener i tillegg at kontrakten kom tidligere enn ventet.-Sånn sett overrasker det markedet, sier analytikeren.Konsernsjef i Nel, Jon Andre Løkke sier til TDN Direkt at de har målsetning om leveringer av den nylig tildelte kontrakten mellom 2020 og 2025.Meyer i Sparebank 1 Markets sier han går ut ifra at betalingene til Nel vil komme etter hvert som selskapet leverer elektrolysørene. Han er positiv til kontrakten og sier den potensielt kan ha en verdi opp mot 1,5 milliarder dollar.-Det at Nel klarer å vinne denne mot alle andre sier noe om konkurransedyktigheten deres. Dersom Nel utvider kapasiteten som følge av denne Nikola-kontrakten, som gjør at de kan kutte kostnadene med 40 prosent, sier det noe om konkurransedyktigheten til selskapet fremover og hvilke marginer de kan oppnå i markedet, sier han til TDN Direkt.Nel er på toppen av dagens vinnerliste med en oppgang på 20,86 prosent til 3,50 kroner. Omsetningen er på rundt 260 millioner kroner.-Jeg synes det er mer potensiale og oppside i selskapet enn det kursen i dag reflekterer. Jeg tror denne kontrakten vil føre til flere kontrakter, sier Meyer.Analytikeren nevner blant annet markedet i Sør Korea, som nylig annonserte at de vil investere 2,3 milliarder dollar i hydrogen-fyllestasjoner frem til 2020.-Nå som Nel nettopp har fått en kontrakt i dette landet, er det naturlig at de vil klare å penetrere også dette markedet, sier han.