Anne Gjøen oppjusterer estimater

Kongsberg Gruppen stiger på Oslo Børs.

Børs

Kongsberg stiger i skrivende stund 6,03 prosent til 183,00 kroner på Oslo Børs, etter at amerikanske myndigheter har annonsert at NSM er valgt til US Navys Over The Horizon-program.Selskapet vil komme tilbake med mer informasjon når flere detaljer foreligger, men Pareto Securities estimerer ifølge TDN Direkt at arbeidet er verdt om lag 5,2 milliarder kroner inklusive opsjoner.Meglerhuset vil oppjustere sine estimater på bakgrunn av kontraktstildelingen.- Overraskende storAnalysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken sier til nyhetsbyrået at kursoppgangen til Kongsberg Gruppen fredag er overraskende stor gitt at det har vært mye snakk om en slik avtale på forhånd.- Det har vært mye snakk om dette og mange har nok ventet at det ville komme, så med tanke på det stiger aksjer ganske mye fredag.Gjøen mener det er spesielt viktig at det er nettopp USA som kjøper missilet.- Det er et kvalitetsstempel å få kontrakt med USA, og jeg tror det blir tillagt mye vekt. Et slikt stempel kan medføre mer salg over tid, både i andre land og i USA, sier hun til TDN Direkt.Kan bli vesentlig størrePareto trekker frem at den amerikanske marinen har mer enn 300 skip med Boeings Harpoon-missil som skal erstattes, og skriver at fredagens avtale blir svært viktig i så henseende.Også Gjøen legger vekt på mulighetene dagens kontrakt gir for Harpoon-erstatningen.- Det har det vært mye snakk om at den som får denne kontrakten også vil kunne få Harpoon-erstatningen, som kan være nesten like omfattende som dagens kontrakt. Så det kan bli vesentlig mye større en det som står i meldingen i dag, sier hun.

kongsberg gruppen
handelsbanken capital markets
anne gjøen
pareto
Nyheter
Børs