Asia-børsene opp - og ned

Børs

Asiatiske børser utvikler seg blandet onsdag.Asia-oversikten her. Teknologiaksjer er i sigetTeknologiaksjer er i siget etter all-time high for Nasdaq i går, men bekymringer for verdenshandelen lurer ifølge CNBC i bakgrunnen.I Tokyo stiger Nikkei 0,4 prosent til 22.617,25, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,1 prosent.I Kina faller large cap-indeksen CSI 300 0,15 prosent, Shanghai Composite-indeksen det samme. I Hong Kong er Hang Seng opp 0,5 prosent.«Down under» stiger Sydney-børsen 0,4 prosent, og gruve- og energiaksjer viser vei.- Trump stjeler overskrifteneWall Street Journal skrev tirsdag at Kina har gått med på å kjøpe amerikanske jordbruks- og energiprodukter for 70 milliarder dollar - hvis USA dropper toll på kinesisk import.- Donald Trump stjeler overskriftene, som vanlig. Mens Kina har signalisert at de åpne for forhandlinger, gjenstår det å se hva som blir Trump-administrasjonens neste trekk etter truslene de har kommet med, sier direktør Brett McGonegal i Capital Link International til CNBC.Tirsdag ble det også kjent at Mexico slår tilbake mot Trumps toll på stål og aluminium.Reuters melder at den kinesiske telekomgiganten ZTE Corp har signert en foreløpig avtale som gir tilgang til USA etter ileggelse av en syv års utestengelse i 2017.

nikkei
topix
donald trump
handel
kina
mexico
Nyheter
Markedskommentarer
Børs