Både opp og ned i Asia

Investorene er usikre.

Børs

Asiatiske børser går i ulike retninger fredag.Donald Trump sendte Wall Street ned  da USA bekreftet  at toll innføres på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico 1. juni. Dette tar USA nærmere en handelskrig med land som har vært USAs allierte i lang tid. Mexico var raske med å reagere, og EU og Canada har varslet mottiltak. Frankrikes president Emmanuel Macron sa torsdag direkte til Trump at ekstratollen på stål og aluminium er ulovlig .- Dette bringer dessverre med seg mye usikkerhet. Vi hadde blitt veldig glade hvis dette løste seg - snarere heller enn senere, sier investeringsdirektør John Zaller hos MAI Capital Management til CNBC.Samtidig har Italia-frykten kommet ytterligere i bakgrunnen, etter at ny regjering tas i ed fredag .Japan opp, Kina nedI Japan stiger Nikkei 0,15 prosent til 22.235,00, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,4 prosent.Bil, materialer og bank er sektorene som viser vei.Endelige tall viser at Nikkeis innkjøpssjefsindeks (PMI) for industrien kom inn på 52,8 i mai, noe som toppet konsensus, som ifølge vår makrokalender lå på 52,5.I Kina faller large cap-indeksen CSI 300 0,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen går tilbake 0,5 prosent. I Hong Kong faller Hang Seng 0,2 prosent, tynget av industri og materialer.Caixins innkjøpssjefsindeks (PMI) for industrien kom inn på 51,1 i mai, og landet dermed så vidt over forventningene som lå på 51,0.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,7 prosent, mens Sydney-børsen trekker ned 0,4 prosent «down under», trukket ned av energi og finans.Asia-oversikten her. Månedens viktigsteInvestorene ser frem mot dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA (non-farm payrolls).Denne karakteriseres av mange som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus peker ifølge vår makrokalender mot at 185.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i mai.Det vil i så fall være opp fra 164.000 jobber i april. Ledigheten er ventet uendret på 3,9 prosent.

nikkei
donald trump
toll
handelskrig
pmi
italia
eu
canada
Nyheter
Markedskommentarer
Børs