Bill Clinton: På høy tid at vi fikk metoo-kampanjen

Det har på høy tid vi fikk metoo-kampanjen, mener Bill Clinton, som selv var utro med en 22 år gammel praktikant mens han var USAs president.

Bebeto Matthews
Børs

Clinton fikk spørsmål om skandalen i et intervju med TV-kanalen NBC i forbindelse med at han lanserer sin første roman.Ekspresidenten sa han ikke tror han ville ha håndtert skandalen annerledes i dag, sett i lys av metoo.– Jeg mener jeg gjorde det rette. Jeg forsvarte grunnloven, sa Clinton om sin beslutning om ikke å trekke seg som president.I 1998 benektet Clinton å ha hatt sex med Monica Lewinsky, som var praktikant i Det hvite hus. Presidenten ble senere stilt for riksrett for å ha løyet og for å ha forsøkt å forhindre granskingen av saken.Clinton sier han støtter metoo-kampanjen, og at det var på høy tid at den kom. Men han er ikke enig i alle beslutningene som er blitt tatt i kjølvannet av kampanjen.Selv om Clinton offentlig har beklaget forholdet til Lewinsky, har han aldri kommet med noen personlig unnskyldning til henne. I intervjuet med NBC sier han at han ikke tror det er nødvendig.Lewinsky selv har tidligere sagt at Clinton ikke utsatte henne for overgrep, men at han grovt misbrukte sin makt som president.(©NTB)

bill clinton
metoo
Nyheter
Børs