Biotek-rally på Wall Street - aksje flørtet med all time-high

Fredagens opptur var likevel ikke nok til å redde en uke sterkt preget av handelskonflikt.

Wall Street både åpnet og stengte med en opptur fredag. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte opp 0,10 prosent til 7.510.30 poeng. Industri-indeksen Dow Jones er opp 0,23 prosent til 24.271.41 poeng, samtidig som S&P500 snek seg opp 0,08 prosent til 2718.37 poeng. Fredagens opptur var likevel ikke nok til å redde New York-børsene fra å ende i rødt. Dow Jones svekket seg 1,2 prosent samlet for uken og 0,6 prosent for måneden. S&P 500 og Nasdaq falt 1,3 og 2,4 prosent denne uken. I juni er indeksene opp 0,5 og 0,9 prosent totalt.HandelskonfliktFlere av de større indeksene er sterkt påvirket av handelskonflikten mellom USA og Kina. Straffetollene er planlagt å iverksettes neste uke, og gjør det amerikanske markedet, samt flere internasjonale markeder, svært volatile i forkant.- Handel fortsetter å være det største hodebryet for markedet, sier en Kate Warne, en investerings-strateg i Edward Jones, og legger til at handelsaktører er svært bekymret over hvor mye handelsbarrierene kan sakke ned den amerikanske økonomien.I tillegg har det også blitt rapportert fredag at Trump har fortalt ansatte i Det hvite hus at han ønsker å trekke USA ut av WTO. Finansminister Steven Mnuchin sa senere fredag at rapportene ikke stemmer, skriver Financial Times, ifølge TDN Direkt. Flere av tungvekterne hadde likevel en bra børsdag bak seg fredag. Bioteknologi-aksjen Vertex Pharmaceuticals Inc ble dagens børsvinner etter en opptur på 15,2 prosent, i kjølvannet av konkurrenten Galapagos N.V.kunngjorde skuffende resultater torsdag kveld fra en fase to i sin siste kliniske studie. Nike fortsatte også oppturn etter at selskapet la frem sine kvartalstall torsdag, som overgikk analytikernes forventninger med spesielt gode inntekter. Nike-aksjen endte opp 11,1 prosent til 79,68 dollar. På det høyeste var sportsaksjen oppe i 81 dollar, som er den høyeste aksjekursen noensinne. Celgene Group og Biomarin Pharmaceutical Inc som steg 3,6 og 3,3 prosent. Vi tar også med Coca Cola fikk et lite oppsving på 0,9 prosent etter sine kvartalstall. I motsatt ende finner vi blant annet Tesla som falt 2,0 prosent. Constellation Brands og Under Armour endte ned 5,8 og 4,0 prosent. Tre nøkkeltall fra USAPrivat forbruk steg 0,2 prosent på månedsbasis i mai, mot 0,30 prosent i april. Det var forventet 0,4 prosent. Private inntekter var opp 0,4 prosent i mai, men det var ventet 0,20 prosent. Kjerne-PCE steg 0,2 prosent, som ventet, mens årsveksten var opp 2,0 prosent, mot ventet 1,9 prosent. PCE-deflatoren var opp 2,3 prosent på årsbasis i perioden.


Les også