Bittelitt fullere fly i SAS

Regulær kabinfaktor stiger, yielden går sidelengs.

Børs

2,67 millioner passasjerer fløy med SAS i mai, 3,8 prosent flere enn i samme periode året før.Den regulære passasjertrafikken (RPK) steg 1,6 prosent, mens kapasiteten (ASK) steg 151 prosent.Det medførte at kabinfaktoren steg 0,1 prosentpoeng til 74,1 prosent sammenlignet med mai året før.Inklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,78 millioner passasjerer i mai, og oppnådde en kabinfaktor på 75,2 prosent.Den foreløpige valutajusterte yielden (inntektene per flydde setekilometer) var uendret på 96 svenske øre, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) var uendret på 71 øre (begge deler valutajustert).Norwegian estimerte onsdag en yield (gjennomsnittlig inntekt per inntektsgivende setekilometer) på 36 norske øre i mai, mens enhetsinntekten (RASK) ble estimert til 31 norske øre. SAS oppnådde en punktlighet på 83,1 prosent i mai.I regnskapsåret 2017/18 planlegger SAS å øke kapasiteten (ASK) med 1-3 prosent, drevet av lengre europeiske ruter og ytterligere seter på den nye Airbus A320neo-maskinen.Les mer her.

sas
trafikktall
Nyheter
Børs