Blandet Wall Street

Nasdaq-smell og oljeaksjer i siget.

FILE - In this Aug. 1, 2016, file photo, Berkshire Hathaway Chairman and CEO Warren Buffett applauds at a rally for Democratic presidential candidate Hillary Clinton in Omaha, Neb. Buffett's company nearly quadrupled its investment in Apple to over 57 million shares during the last three months of last year. (AP Photo/Andrew Harnik, File) Andrew Harnik
Børs

De amerikanske børsene gikk i forskjellige retninger torsdag.Dow Jones steg 0,38 prosent til 25.241,41, Nasdaq falt 0,70 prosent til 7.635,07, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,07 prosent til 2.770,37.Nasdaq tok pauseNasdaq tok seg altså en pust i bakken etter gårsdagens rekord.Facebook og Netflix tynget med fall på over 1,5 prosent, mens også Amazon og Alphabet bidro til nedturen.- Dette ser ut som en «catch-up» for resten av markedet. Jeg forventer at teknologi slår markedet herfra, sier analysesjef Mike Bailey i FBB Capital Partners til CNBC.McDonald's var blant dagens sterkeste Dow-komponenter, og steg 4,4 prosent til 169,48 dollar etter å ha varslet en ny runde med nedbemanning.Boeing-bekymringOljeprisen er i fint driv, og smittet over på energisektoren. ExxonMobil og Chevron steg hhv. én prosent til 82,88 dollar og 2,9 prosent til 126,96 dollar.Markedet fikk seg et lite løft på USAs avtale med kinesiske ZTE om å løfte sanksjonene mot at telekomselskapet betaler en bot på én milliard dollar og gjør endringer i styre og ledelse.Bekymringene for handelen lever likevel, noe som uttrykkes i et fall for Boeing på 0,8 prosent til 368,53 dollar. En stor del av flyprodusentens virksomhet kommer utenlands fra.Buffett er optimistStyreleder Warren Buffett i Berkshire Hathaway er stor optimist på USAs vegne. Han venter at amerikansk økonomi vil vise sterk vekst i mange år fremover.- Akkurat nå er det ikke noe spørsmål: økonomien kjennes sterk ut. (...) Jeg er ikke god til å spå to, tre eller fem år frem i tid, men la meg si dette: Det er ingen tvil i mitt hode om at USA vil være langt foran der vi er nå om 10, 20 og 30 år fra nå, sier han i et eksklusivt intervju med CNBC.På makrofronten holder antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) seg på historisk lave nivåer.

Nyheter
Børs