Børsen stiger pent fra start

Børs

Oslo Børs stiger pent fra start onsdag.Hovedindeksen står etter 30 minutters handel i 884,81, etter en oppgang på 0,66 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 583 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av Nasdaq-rekord på et blandet Wall Street i går, mens Asia-børsene gikk både opp og ned tidligere i dag.Støtte fra oljeprisen Oljeprisene trekker oppover. Brent august-olje er opp 0,8 prosent til 76 dollar fatet, som er to dollar over nivåene ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen klatrer 0,4 prosent til 65,76 dollar fatet.Venezuela fortsetter å gi støtte til prisene, og landets statlige oljeselskap PDVSA vurderer nå å erklære force majeure på råoljeeksport til kunder som ikke godtar overføringer skip-til-skip, forteller tre kilder til Reuters.På den andre siden bekymrer USAs regjering seg for høye bensinpriser, og den skal ifølge nyhetsbyrået uformelt ha bedt Saudi-Arabia og andre OPEC-produsenter om å øke produksjonen.- I øyeblikket drives oljeprisen av OPEC og synet på hvor mye og hvor raskt OPEC vil øke produksjonen, sier Energy Aspects-analytiker Virendra Chauhan.På Oslo Børs stiger Equinor 0,9 prosent til 214,30 kroner. Selskapet melder onsdag om fullført milliardtransaksjon i Brasil .Ellers i olje stiger DNO 1,6 prosent til 15,57 kroner og Aker BP én prosent til 295,80 kroner.Schibsted-rallyNorwegian letter 3,4 prosent til 253,50 kroner etter trafikktall .Schibsted A legger på seg 6,2 prosent til 259kroner etter oppgradering fra JP Morgan .DNB markerer seg med 1,5 prosent oppgang til 151,25 kroner på nest høyest volum etter iverksettelse av nytt tilbakekjøpsprogram for egne aksjer.Bare Sparebank 1 BV er mer omsatt, etter omsetning av kjempepost .Questerre fortsetter den oppgående trenden etter å ha overtatt hele eierskapet av gassprosjektet i Quebec, og stiger nye 2,7 prosent til 7,43 kroner.Oljeservice i tetPolarcus viser vei, og topper vinnerlisten ved å stige 6,6 prosent til 2,58 kroner på ny 3D-kontrakt.Atlantic Petroleum og Techstep kommer nærmest på pluss hhv. 6,4 prosent til 9,20 kroner og 6,2 prosent til 3,09 kroner.Seabird Exploration avanserer 3,5 prosent til 26 øre. Aksjen er ifølge ABG Sundal Colliers John Olaisen en doblingskandidat.Lakseaksje viser styrkeI andre enden finner vi Salmar, som faller 4,4 prosent (15,40 kroner) til 330,80 kroner.Men aksjen går i dag eksklusive utbytte på 19 kroner, og er i realiteten dermed opp. Les også: Milliardutbytte for laksearving Element faller 4,1 prosent til 4,03 kroner, etter sammen med Auplata å ha meldt om endring av intensjonsavtalen for en joint venture-avtale om kjøp av Osead Maroc Mining.Selvaag Bolig faller 2,4 prosent til 43,90 kroner etter gårsdagens all-time high, etter at DNB Markets har nedgradert aksjen.

oslo børs
norwegian air shuttle
schibsted
oljeprisen
polarcus
dnb
Nyheter
Markedskommentarer
Børs