Børsfall i Asia - blytungt i Kina etter tall

Investorene er bekymret.

Børs

Asiatiske børser trekker nedover fredag.Investorene inntar ifølge CNBC en forsiktig holdning etter oppgangen tidligere i uken.I Tokyo er Nikkei ned 0,4 prosent til 22.744,15, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,2 prosent til 1.785,21.Asia-oversikten her. Tekno tyngerBankaksjer tynger, mens konsumaksjer drar opp.Endelige tall fra japanske myndighetene viser at BNP falt 0,2 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Konsensus pekte mot 0,1 prosent nedgang.Bil- og teknologiaksjer tynger i Sør-Korea, der Kospi-indeksen går tilbake 0,6 prosent. Samsung faller over én prosent.«Down under» er Sydney-børsen marginalt ned.Rødt i KinaHang Seng i Hong Kong er ned 1,2 prosent, og her er er det teknologi og finans som tynger.I Shanghai står large cap-indeksen CSI 300 i minus 1,4 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned 1,3 prosent.Kinas handelsbalanse viste et overskudd på 24,92 milliarder dollar i mai, mot ventet 31,9 milliarder dollar ifølge vår makrokalender .Eksporten steg 12,6 prosent på årsbasis, importen 26 prosent. Konsensus pekte mot hhv. 10,0 og 18,7 prosent oppgang.Ordkrig før G7Investorene fordøyer torsdagens nedsalg i emerging markets, og snur seg ifølge CNBC mot obligasjoner. Særlig Brasil tynger.Bekymringer for handelen lever videre, selv om Wall Street ble oppmuntret av USAs avtale med kinesiske ZTE om å løfte sanksjonene mot at telekomselskapet betaler en bot på én milliard dollar og gjør endringer i styre og ledelse.Samtidig vil fokus være på G7-møtet i Canada, der splittelsen er stor og saker knyttet til proteksjonisme og internasjonal handel ventes å komme i søkelyset.Og en eskalerende ordkrig preger markedene i forkant av møtet. Nordea Markets trekker frem i dagens morgenrapport at USAs president Donald Trump gikk til verbalt angrep på Frankrike og Canadas handelspolitikk på Twitter.Frankrikes president Emmanuel Macron gjorde på sin side ingen forsøk på å skjule uenigheten med Trump på handelspolitikk.- The American President may not mind being isolated, but neither do we mind signing a 6 country agreement if need be, tvitret han.Les også: Blandet Wall Street, men Buffett er bull

asia
nikkei
g7
handel
kina
handelsbalanse
japan
bnp
Nyheter
Markedskommentarer
Børs