Børsmygg får juling - faller over 40 prosent

Nyhet sender aksje rett til bunns. 

Børs

Oslo Børs åpner som ventet opp torsdag.Det skjer etter gårsdagens opptur på Wall Street, som smittet over på de asiatiske børsene torsdag. Oljeprisen er også i godt driv.Rett etter åpning står hovedindeksen i 888,00 opp 0,57 prosent OljeprisenOljeprisen er opp torsdag morgen til tross for at gårsdagens tall viste både økte oljelagre og økt produksjon i USA . Ifølge TDN Direkt skyldes oljeprisoppgangen tilbudsbekymringer knyttet Venezuela.  Brent-oljen er opp 0,64 prosent til 75,84 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,43 prosent til 65,01 dollar fatet. Ifølge Reuters-data ligger Venezuela nesten en måned bak i skipningen av olje til kunder fra landets største oljeeksporthavn, ettersom forsinkelser gjør at det statlige selskapet PDVSA kan komme til å bryte leveransekontrakter.Equinor åpner opp 0,51 prosent til 215,70 kroner. Questerre ser rødtRegjeringen i Quebec har annonsert nye regler med en 45-dagers konsultasjonstid . Hvis disse blir implementert, vil forskriftene føre til forbud mot hydraulisk brudd og enhver "meningsfylt" utnyttelse av naturgass i Quebec, skriver Questerre i en børsmelding. - Questerre fordømmer dagens beslutningen fra regjeringen i Quebec om å kapitulere for en høylytt minoritet som søker å blokkere fremdriften i det globale miljøet og veksten i Quebecs økonomi. Denne beslutningen er motivert utelukkende av kortsiktig politikk rundt det kommende valget, sier konsernsjef Michael Binnion i Questerre i en melding. Aksjen straffes knallhardt og raser hele 47 prosent til 4,02 kroner. Kontrakter til Reach SubseaReach Subsea har inngått en større kontrakt  med et internasjonalt energiselskap for fartøyet Olympic Challenger som sikrer arbeid i minst tre måneder, fremgår det av en børsmelding.Selskapet har også signert en kontrakt for Edda Fonn, som starter umiddelbart og varer i 25 dager. Kunden har mulighet til å utvide kontrakten med ytterligere 25 dager, opplyses det. Nyheten sender aksjen opp 2,41 prosent til 2,55 kroner. Grieg SeafoodGrieg Seafood melder om algeoppblomstring på to lokasjoner i British Columbia (BC) i Canada. Det anslås en dødelighet på rundt 250.000 fisk , tilsvarende rundt 1.000 tonn. Det estimeres kostnader knyttet til hendelsen på 25 millioner kroner og disse vil bokføres i andre kvartal.Aksjen er ned 0,34 prosent til 88,25 kroner. TGS trives på landTGS  annonserer i en børsmelding torsdag sitt syvende landbaserte seismikkprosjekt for 2018.Dawson Phase II 3D er en seismikkundersøkelse i Canada, lokalisert i British Columbia.TGS-aksjen stiger 0,96 prosent til 273,20 kroner. ElementElement opplyser i en børsmelding at selskapet har onsdag trukket den første transjen på 50 millioner kroner av den konvertible lånefasiliteten på totalt 500 millioner kroner. Selskapet opplyser at nedtrekket blant annet innebærer utstedelse av 500 nye obligasjoner og 2.222.222 frittstående tegningsretter.Elment er ned 6,47 prosent til 3,90 kroner. BakkafrostBakkafrost stiger 2,77 prosent i åpningen til 444,40 kroner. Det skjer etter at Nordea Markets har oppgradert aksjen til kjøp fra salg.- Bakkafrost er mer effektivt enn de andre nordiske lakseselskapene og fortjener i Nordeas øyne en høyere prising, skriver meglerhuset.TungvekterneDNB og Yara stiger stiger 1,36 og 126 prosent, til 152,25 og 346,70 kroner. De fleste av tungvekterne stiger i åpningen, ved unntak av Marine Harvest som er ned 0,31 prosent.Telenor Stiger 1,12 prosent, Gjensidge og Norsk Hydro er opp henholdsvis 1,17 og 0,71 prosent. 

questerre
reach subsea
tgs-nopec
element
Nyheter
Markedskommentarer
Børs