Asiatiske børser stiger fredag, på kvartalets siste dag.I Tokyo ligger Nikkei an til å stige 0,1 prosent til 22.290,58, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,2 prosent til 1.731,04.I Kina stiger large cap-indeksen CSI 300 2,0 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg 1,6 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 1,4 prosent, anført av konsum- og teknologiaksjer.Oppgangen kommer etter at Kina torsdag tok grep for å redusere restriksjoner på utenlandske investeringer i sektorer som bank, i et forsøk på å være en mer attraktiv destinasjon for internasjonale selskaper i forkant av en potensiell handelskrig med USA.Bank- og farmasiaksjer viser vei i Tokyo, mens eksportører utvikler seg blandet til tross for en svakere yen.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,4 prosent, og Samsung Electronics bidrar til oppgangen.«Down under» er Sydney-børsen ned 0,1 prosent.