Børstaper stupte videre

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,46 prosent før den sluttet på 880,91 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,5 milliarder kroner.Store selskaper som DNB og Telenor falt henholdsvis 1,01 prosent og 0,27 prosent mens Norsk Hydro la på seg 0,38 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 75,44 dollar, opp 0,48 prosent.Equinor og Microsoft har inngått en strategisk partnerskapsavtale, ifølge en melding onsdag. Samarbeidet er nedfelt i en syvårig forbruk- og utviklingsavtale til en verdi på flere hundre millioner dollar, opplyses det.Equinor falt 0,37 prosent til 213,60 kroner.NorwegianNorwegian har gått mye de siste dagene på nye spekulasjoner om at selskapet kan bli kjøpt opp. Onsdag falt imidlertid aksjen 4,72 prosent til 274,40 kroner.På en luftfartskonferanse i Brussel tirsdag ble Norwegian-sjef Bjørn Kjos igjen spurt om det er riktig å selge Norwegian til en stor aktør i Europa, og igjen svarte han at selskapet har lyse utsikter som et selskap helt alene, skriver DN.- Jeg har vært klar på én ting, nemlig at vi har ikke behov for en ny partner, sier Kjos til avisen.DNODNO kunne fortelle at selskapet har mottatt 62,19 millioner dollar som betaling for oljeleveranser til eksportmarkedene fra Tawke-lisensen i den kurdiske delen av Irak i mars. Beløpet skal deles med partner Genel Energy plc.DNO-aksjen endte på 14,11 kroner etter en nedgang på 0,35 prosent.Fred. Olsen EnergyTirsdag varslet Fred. Olsen Energy at det kan bli aktuelt med emisjon, endringer i låneavtaler, samt nedskrivning av gjeld. Selskapet vil forlenge betalingsutsettelsen utover den opprinnelige waiver-datoen 30. juni.En av utfordringene for riggselskapet er et obligasjonslån på drøyt én milliard kroner som forfaller i februar neste år.Kepler Cheuvreux reagerte med å kutte kursmålet på Fred. Olsen Energy fra 18 til fem kroner. Ifølge TDN Direkt velger analytikerne å fastholde sin hold-anbefaling.Tirsdag stupte aksjen 23,64 prosent mens den falt ytterligere 6,14 prosent til 7,49 kroner onsdag.PGSDNB Markets venter at PGS ved innledningen av juli vil gi en foreløpig oppdatering av flåtens kapasitetsutnyttelse gjennom Q2. Reposisjonering av fartøy og ledige perioder i påvente av oppstart på pre-finansierte prosjekter gjør at meglerhuset estimerer en kapasitetsutnyttelse på 78 prosent. De tilsvarende konsensusforventningene ser ut til å ligge på rundt 85 prosent.Meglerhuset operer med en salgsanbefaling og et kursmål på 17 kroner.PGS la på seg 0,40 prosent og endte på 35,41 kroner.Biotec PharmaconBiotec Pharmacon meldte at deres datterselskap Arcticzymes legger det første Proteinase-ensymet til i sin portefølje.Aksjen hoppet 5,56 prosent til 5,70 kroner.