Carnegie-analytiker om Norwegian

Det som blir interessant nå, er ifølge analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie, å se hvordan det varme vårværet i Norden har slått ut på yielden.

Børs

Norwegian Air Shuttle legger onsdag frem trafikktall for mai, og analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie kommer ifølge TDN Direkt hovedsakelig til å følge med på hva selskapet rapporterer om yielden, som er den gjennomsnittlige inntekten per inntektsgivende setekilometer.- Det er stort sett alltid yielden som er viktig, og at det ikke er alt for stort avvik på fyllingsgraden. Det som er litt interessant nå, er å se hvordan det varme vårværet i Norden har slått ut på yielden. Vi forventer et fall på tre prosent, men jeg frykter at det kanskje kan bli litt mer, nettopp fordi vi har hatt så fint vær, sier han til nyhetsbyrået.Rasch-Olsen merker seg for øvrig dagens rapporter i media om at Norwegian vil sette opp billettprisene, som følge av høyere oljepris, men understreker at prisene i realiteten endrer seg på timesbasis. På generelt grunnlag sier han at billettprisene for industrien som regel kommer opp når oljeprisen stiger.- Da kan yielden eventuelt komme inn bedre, men hvis fyllingsgraden er dramatisk ned, så blir jo ikke resultatet noe bedre, sier analytikeren til TDN Direkt.Norwegian faller i skrivende stund 3,93 prosent til 242,10 kroner på Oslo Børs.

norwegian air shuttle
preben rasch-olsen
carnegie
Nyheter
Børs