Cashet inn på Skagen og sparebanker

2017 ble et nytt godt år for investeringsselskapet til tidligere Skagen-sjef Harald Espedal. 

Børs

Selskapet Espedal & Co fikk et resultat før skatt på 92,6 millioner kroner i fjor, en resultatbedring på nær 90 prosent sammenlignet med året før, skriver DN.- Av et finansresultat på rundt 96 millioner kroner, utgjør gevinst på salget av aksjene i Skagen rundt 30 millioner kroner, sier tidligere Skagen-sjef Harald Espedal til avisen.I slutten av oktober i fjor kunngjorde finanskonsernet Storebrand ifølge avisen at selskapet kjøper forvaltningsselskapet Skagen as for 1,6 milliarder kroner. I tillegg kommer en variabel prestasjonsbetinget kompensasjon som kan bringe totalprisen opp mot 3,5 milliarder kroner.Espedals øvrige investeringer, og særlig aksjeporteføljen, står for resten av det gode resultatet.- Særlig Sandnes Sparebank gjorde det bra i 2017 og var den store vinneren blant egenkapitalbevisene i fjor, sier Espedal til DN.

harald espedal
skagen
Nyheter
Børs