Coop saksøker Bunnpris for 32 mill.

Coop og Bunnpris er uenige om hvor mye Ica Norges gamle butikker var verdt. Tre år etter oppkjøpet er hele kjøpesummen fortsatt ikke betalt. 

Børs

En forutsetning fra Konkurransetilsynet da Coop kjøpte ICA Norges 553 butikker,var at 43 butikker skulle selges til Bunnpris og 50 til Norgesgruppen.Coop ga Bunnpris 76,3 millioner kroner i kreditt da Bunnpris ikke klarte å skaffe finansiering - som skulle tilbakebetales månedsvis. Senere ble flere av butikkene lagt ned, og Bunnpris fremholdt at de overtok butikkene med store mangler, og valgte da å tilbakeholde penger, skriver E24.Avisen har fått tilgang til sluttinnlegget fra Coops advokat Magnus Nordøy Snellingen i Advokatfirmaet Wiersholm, der det fremgår at Coop mener 31,9 millioner kroner fortsatt mangler.Snellingen mener Bunnpris ikke har noe krav på prisanslag, og hevder kjeden brøt sine forpliktelser etter låneavtalen. Coop krever i tillegg forsinkelsesrenter fra og med 29. september 2016, ifølge avisen.Det er satt av fire dager i Oslo tingrett til saken, som starter 19. juni.

coop
bunnpris
Nyheter
Børs