Jesper Moerholt

Dette er de verste aksjene på Oslo Børs

I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 872,93 poeng, ned 0,91 prosent. Det betyr at oppgangen hittil i år har vært på 7,18 prosent.Rekordnoteringen ble satt for noen dager siden.11. juni sluttet hovedindeksen på 899,91 poeng mens intradagrekorden på 902,29 poeng fant sted 12. juni. Ikke alle investorer er med i det gode selskap. Verst har det gått med Merkur-noterte Sino Agro Food, hvor aksjen har stupt hele 65,63 prosent. Bare i løpet av den siste uken er nedgangen på 11,31 prosent.Hakk i hel finner vi Fred. Olsen Energy med et kursfall på 65,48 prosent. Det er også den aksjen som har hatt den dårligste utviklingen den siste uken, med en nedgang på hele 33,38 prosent.Tirsdag varslet Fred. Olsen Energy at det kan bli aktuelt med emisjon, endringer i låneavtaler, samt nedskrivning av gjeld. Selskapet vil forlenge betalingsutsettelsen utover den opprinnelige waiver-datoen 30. juni.En av utfordringene for riggselskapet er et obligasjonslån på drøyt én milliard kroner som forfaller i februar neste år.I.M. Skaugen har også hatt en begredelig utvikling i 2018 med et kursfall på 64,44 prosent. I begynnelsen av mai opplyste Oslo Børs at I.M. Skaugen SE har søkt om å stryke selskapets aksjer fra notering på Oslo Børs.Det er heller ikke mye å skryte av for aksjonærene i Hugo Games og Idex hvor aksjene har stupt henholdsvis 57,05 prosent og 51,16 prosent.Åtte aksjer har falt mer enn 40 prosent mens 12 aksjer har opplevd et kursfall på 30 prosent eller mer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også