Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,4, 0,6] prosent.«Oljeprisen har steget 1,2 dollar fra gårsdagens nivåer. Dermed er det naturlig å anta at Oslo Børs, med Equinor i spissen, vil stige i dag. I alle fall i åpningsminuttene», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Både i Asia i natt, og USA i går kveld, var det olje -og energiaksjene som gjorde det best. Når det er sagt, den potensielle handelskrigen mellom USA og Kina er det som opptar de fleste investorer. Enn så lenge har retorikken fra USA og Kina blitt litt tøffere den senere tid. Vi venter for øvrig at partene kommer til en felles forståelse rundt handel på ett eller annet tidspunkt, da noe annet vil være ren og skjær idioti», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen endte tirsdag opp 0,12 prosent til 870,66 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for totalt 3,959 milliarder kroner.
Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
  • Kina, Industrilønnsomhet, mai
  • Norge, AKU-ledighet, april, kl. 08.00
  • Italia, Industritillit, juni, kl. 10.00
  • Italia, Forbrukertillit, juni, kl. 10.00
  • USA, Handelsbalanse, mai, kl. 14.30
  • USA, Varige goder, mai, kl. 14.30
  • USA, Engroslagre, mai, kl. 14.30
  • USA, Pending Home Sales, mai, kl. 16.00
OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,33 prosent til 76,56 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,31 prosent til 70,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,86 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.USADe amerikanske børsene opplevde en etterlengtet opptur tirsdag kveld, selv om utslagene ikke var all verden. Markedene er fortsatt preget av usikkerheten som er skapt rundt handelspolitikken.Dow Jones steg 0,1 prosent til 24.283.11, mens S&P 500 klatret 0,2 prosent til 2.723,06. Nasdaq steg 0,4 prosent til 7.561,63.AsiaNikkei faller onsdag 0,17 prosent og med 39 punkter som en konsekvens av at høyere oljepriser treffer flyselskap og rederier.Investorer er usikre etter spenning mellom USA og handelspartnerne, som har etterlatt en bulk i de respektive markedene den siste uken. I det siste har USA truet med sanksjoner mot land som importerer iransk olje. I det større kinesiske markedet er det tegn til nedgang, hvor Hong Kongs Hang Seng indeks er ned 0,58 prosent til 28.713,80 poeng. Sørkoreanske Kospi faller 0,012 prosent til 2.350,36. Singapores Straits Times stiger 0,20 prosent til 3.287,31.Dette skjer i dagMakro Annet Kilder: TDN Direkt, SSB, Oslo Børs