Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4] prosent.«Tross store negative utslag på Wall Street i går kveld, endte de asiatiske børsene blandet i natt. Oljeprisen derimot har holdt seg relativ stabil i samme periode», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Oljeprisen bidro for øvrig til solid oppgang for Oslo Børs onsdag. Det er naturlig å anta at oljeprisen vil stabilisere Oslo Børs noe i dag», fortsetter Berntsen.«Når det er sagt, de store bevegelsene i de internasjonale finansmarkedene de seneste ukene skyldes usikkerhet hva angår global handel. De fleste toneangivende børsene er svakt ned i 2018, bortsett fra Oslo Børs, Helsinki børsen og Nasdaq er opp henholdsvis 10, 6,5 og 8 prosent», avslutter analysesjefen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 1,36 prosent før den sluttet på 882,52 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,7 milliarder kroner.Det betyr at hovedindeksen er opp 2,15 prosent den siste måneden mens Oslo Børs er opp 8,36 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB, Norsk Hydro og Telenor la på seg henholdsvis 0,54 prosent, 1,12 prosent og 0,89 prosent.
Hele børskommentaren her de amerikanske råoljelagrene falt med ti millioner fat til 416,6 millioner fat i forrige uke. mindre aggressive til kinesiske investeringer Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
  • Japan, detaljhandel, mai
  • Tyskland, KPI, delstater, juni
  • Norge, Kredittindikator K2, mai, kl. 08.00
  • Sverige, Detaljhandel, mai, kl. 09.30
  • EMU, Forbrukertillit, juni, kl. 11.00
  • EMU, Økonomisk tillit, juni, kl. 11.00
  • Tyskland, KPI, juni, kl. 14.00
  • USA, Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
  • USA, BNP endelig, 1.kv, kl. 14.30
  • USA, DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,19 prosent til 77,31 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,40 prosent til 72,47 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.- Det er ikke mange fat med olje der ute. Det begynner å bli ganske stramt, sier sjef for terminkontrakthandel i Mizuho Securities, Bob Yawger til WSJ, ifølge nyhetsbyrået. Nye tall fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy onsdag viste at  Det var ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat. Tradere venter videre lagertrekk i ukene som kommer, som følge av at det canadiske oljeselskapet Syncrudes produksjonsanlegg for oljesand i Alberta er offline ut juli.- Med fortsatt nedgang i oljelagrene og ledig kapasitet som er ukomfortabelt lav, er det veldig lite rom for enhver tilbudsforstyrrelse som følge av geopolitisk risiko, skriver ANZ bank ifølge Reuters.USABørsene var opp til omtrent midtveis i handelen, etter at det skulle ha kommet signaler om at Donald Trump var  i amerikanske selskaper enn først kommunisert.Men da Trump anmodet kongressen om legge restriksjoner på kinesiske investeringer i USA forsvant det håpet brått igjen. Frykten for handelskrigen kom snikende igjen og børsene snudde ned.Dow Jones endte onsdag ned 0,68 prosent til 24.117,59, mens S&P 500 falt 0,86 prosent til 2.669,63. Nasdaq endte ned 1,54 prosent til 7.445,08.AsiaDet er en blandet stemning på de asiatiske børsene torsdag. Nikkei-indeksen faller 0,04 prosent til 22.262,07, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,22 prosent til 1.727,58Hang Seng-indeksen stiger 0,57 prosent, mens Shanghai Composite står for en oppgang med 0,21 prosent. I Sør-Korea derimot faller indeksen 0,89 prosent, mens australske S&P/ASX 200 og Straits Time i Singapore er opp 0,27 og 0,12 prosent. Dette skjer i dagMakro Annet Kilder: TDN Direkt, SSB, Oslo Børs