Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

«De amerikanske børsene steg markert onsdag kveld, godt hjulpet av bank -og finansaksjer. Høyere renter (lange) var den viktigste faktoren i gårsdagens handel. Derfor var det ikke overraskende at rentesensitive aksjer gjorde det best. Den positive stemningen i USA ga tilsvarende oppgang i Asia i natt», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.«Med andre ord er det naturlig å anta at børsene i Europa vil åpne opp i dag, inkludert Oslo Børs. Oljeprisen har for øvrig også løftet seg fra onsdagens nivåer, noe som isolert sett er positivt for selskaper som Equinor og Aker BP», avslutter Berntsen.OljeprisenOljeprisen er opp torsdag morgen til tross for at gårsdagens tall viste både økte oljelagre og økt produksjon i USA . Ifølge TDN Direkt skyldes oljeprisoppgangen tilbudsbekymringer knyttet til Venezuela. Brent-oljen er opp 0,64 prosent til 75,84 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,66 prosent til 65,16 dollar fatet. Ifølge Reuters-data ligger Venezuela nesten en måned bak i skipningen av olje til kunder fra landets største oljeeksporthavn, ettersom forsinkelser gjør at det statlige selskapet PDVSA kan komme til å bryte leveransekontrakter.Gårsdagens tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste at de amerikanske råoljelagrene økte med 2,1 millioner fat til 436,6 millioner fat i forrige uke.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 0,45 prosent før den sluttet på 882,99 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,44 milliarder kroner.Store selskaper som DNB og Hydro la på seg henholdsvis 0,91 prosent og 0,98 prosent mens Telenor falt 1,31 prosent.Hele børskommentaren her USADe amerikanske børsene steg markant onsdag.Dow Jones klatret 1,4 prosent til 25.146,39, Nasdaq 0,67 prosent til 7.689,24, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,86 prosent til 2.772,35.Førstnevnte sluttet dermed over 25.000 for første gang siden midten av mars, mens Nasdaq satte ny sluttrekord. Ny intradag all-time high er 7.691,65.Hele USA-kommentaren herAsiaGårsdagens opptur på Wall Street smitter over på de asiatiske markedene torsdag.Nikkei-indeksen er i skrivende stund opp 0,81 prosent til 22.808,44, mens den bredere Topix-indeksen styrker seg 0,54 prosent til 1.787,13. I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,72 prosent. I Hong Kong er Hang Seng opp 0,57 prosent, mens Shanghai Composite sniker seg opp med marginale 0,06 prosent.Australske S&P/ASX 200 er opp 0,60 prosent. Tekniske nivåer«Indeks har motstand ved 891 poeng, mens 865, 840 og 820-823 er støttenivåer», heter det fra Christiania Securities. 

Dette skjer i dagResultater
  • SoftOx Solutions AS
Makro
  • Norge, Statsregnskap, første kvartal, kl. 08:00
  • Norge, Industriproduksjon, første kvartal, kl. 08:00
  • Tyskland, Industriordre, april, kl. 08:00
  • EMU, BNP endelig, 1. kv, kl. 11:00
  • USA, Førstegangssøkende ledighetstrygd, ukesdata, kl. 14:30
Annet
  • SSB pressekonferanse om konjunkturtendensene, kl. 09:45
  • SSB: Omsetning i olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, april 2018, kl. 08.00
  • SSB: Produksjonsindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, april 2018, kl. 08.00
  • Navamedic og Borgestad avholder ordinær generalforsamling
Kilder: TDN Direkt, SSB, Oslo Børs

oslo børs
dette vil påvirke oslo børs
wall street
usa
asia-børsene
oljeprisen
Nyheter
Børs