Disney høyner Fox-bud

Onkel Skrue-statuett på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Legger 580 milliarder kroner på bordet.

Comcast la i forrige uke inn et kjempebud på 65 milliarder dollar for flere store divisjoner av mediagiganten Twenty-First Century Fox.Nå svarer Walt Disney med å høyne sitt bud til 71,3 milliarder dollar.Selskapet opplyser i en melding om enighet med Fox om både å øke budet, og å inkludere en cash-komponent på 35,7 milliarder dollar.Comcast-budet på 65 milliarder dollar var «all-cash».Fox karakteriserer budet som bedre enn det Comcast la inn i forrige uke.- Vi er fortsatt overbeviste om at kombinasjonen av ikoniske eiendeler, varemerker og franchiser i Fox og Disney vil skape et av de største og mest innovative selskapene i verden, sier Rupert Murdoch i Fox i en melding .Hele Disney-meldingen her.Walt Disney stiger 0,9 prosent til 107,02 dollar i førhandelen på Wall Street, mens Fox spretter opp 6,8 prosent til 47,75 dollar.


Les også