Disse aksjene lempet investorene ut i mai

Anders Skar. Foto: Magnus Knutsen Bjørke, Finansavisen.
Børs

En sterk maimåned på børsen med gode kvartalstall har nå blitt byttet ut med uro over utviklingen i Italia, oljepris, OPEC-møte og toll på stål og aluminium.Aktiviteten blant privatpersoner på Oslo Børs falt med i overkant av 20 prosent i mai sammenlignet med april, på grunn av mange innklemte dager samt helligdager. For andre måned på rad solgte privatpersoner mer aksjer enn de kjøpte på Oslo Børs, og totalt ble det nettosolgt aksjer for 141 millioner i mai, viser statistikk fra nettmegleren Nordnet.- Det var flere kunder som ønsket å ‘sell in may’, men vi opplever ikke at kundene flykter aksjer, og har et mer permanent ønske om å ‘stay away’, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet – med referanse til det forslitte børsuttrykket «sell in may and stay away».Oljepris, energi- og oljeserviceindeksen var alle opp mellom fem og ti prosent i mai, noe som forklarer hvorfor oljeaksjer dominerer listen over de mest solgte aksjene. Aker BP var den mest solgte aksjen, etterfulgt av Borr Drilling og BW Offshore.- Det er usikkerhet knyttet til oljeprisen i det korte bildet, med OPEC-møte i juni i fokus. Oljerelaterte aksjer har hatt en god utvikling, og prises høyere som følge av økt optimisme, så mange velger å redusere eksponering mot sektoren, forteller Skar.Mest solgte aksjer i mai:

  • Aker BP: -51,51 millioner kroner
  • Borr Drilling: -31,66 millioner kroner
  • BW Offshore: -28,46 millioner kroner
  • Funcom: -24,99 millioner kroner
  • TGS Nopec: -21,87 millioner kroner
  • Golden Ocean: -20,20 millioner kroner

nordnet
aker bp
borr drilling
bw offshore
Nyheter
Børs