Disse er nye i Equinor-styret

Equinor har fått to nye styremedlemmer - begge med engelsk som morsmål.

Børs

Bedriftsforsamlingen i Equinor har valgt inn Anne Drinkwater og Jonathan Lewis som nye styremedlemmer, ifølge en børsmelding.Styreleder Jon Erik Reinhardsen ble gjenvalgt og det samme ble nestleder Roy Franklin.Videre ble Jeroen van der Veer, Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal og Rebekka Glasser Herlofsen gjenvalgt som aksjonærvalgte styremedlemmer til Equinor ASA.Anne Drinkwater som er engelsk statsborger, har hatt flere ulike lederstillinger i oljegiganten BP, og var blant annet konsernsjef i BP Canada mellom 2009 og 2012.De siste årene har hun blant annet hatt styreverv i Tullow Oil og Aker Solutions. Disse er nå avsluttet, opplyses det.- Gjennom rollen som Managing Director i BP Norway og styrevervet i Aker Solutions har hun opparbeidet seg en god forståelse av den norske olje- og gassektoren, skriver Equinor i meldingen.Lewis som også er britisk statsborger, er konsernsjef i Capita, og har 30 års erfaring fra store, multinasjonale selskaper innen teknologisk industri.Han har blant annet hatt flere lederstillinger i Halliburton der han jobbet fra 1996 til 2016.Valget av aksjonærvalgte medlemmer til styret er gjort med virkning fra 1. juli 2018 og gjelder frem til neste ordinære valg av styrets aksjonærvalgte medlemmer til styret i 2019, opplyses det.

equinor
styremedlemmer
styret
Nyheter
Børs