DNB-kunder lurt til å investere i kryptovaluta

300 DNB-kunder var i ferd med å sende 40 millioner kroner til bedragerinettsted.

Nettsiden til Option Stars Global ser profesjonell og tillitvekkende ut. 300 av DNBs kunder var i ferd med å investere i kryptovaluta etter løfter om skyhøy avkastning og sende til sammen 40 millioner kroner til nettstedet som har forgreninger til fire land: Tsjekkia, Ungarn, Storbritannia og Montenegro, ifølge DN.- Dette er den falske tradingplattformen flest kunder har forsøkt å overføre til så langt. Vi fikk stoppet mesteparten av overføringene, og nå har vi anmeldt nettstedet til politiet, sier DNBs leder for bedrageribekjempelse, Terje A. Fjeldvær, til avisen.Han sier de ser en økning i bedrageriforsøk fra fiktive tradingplattformer.- Nettstedene ser helt legitime ut. Kundene ser innskuddet sitt og kan følge en graf som viser avkastningen. Så blir de manipulert til å investere mer og mer. Hensikten til nettstedet er imidlertid at det ikke skal bli noen gevinst, sier Fjeldvær til avisen.I 2017 ble storbankens kunder ifølge avisen forsøkt svindlet for 353 millioner kroner ved hjelp av sosial manipulering. Så langt i år er tallet 115 millioner kroner. Sosial manipulering omfatter alt fra dating-bedrageri til investeringsbedrageri hvor du loves rask og høy avkastning på sparepengene dine.