Oppmerksomheten har vært høy rundt utviklingen for Hennes & Mauritz det siste Halvåret.«På tross av at selskapet allerede tidligere denne måneden annonserte omsetningstallene, venter vi også mye interesse knyttet til dagens offentliggjøring av den fulle rapporten for perioden fra 1. desember til 31. mai», skriver analytikerne i DNB Markets i fersk rapport.Med salgstallene allerede kjent, vil fokus ifølge analytikerne i første rekke være på marginutviklingen, men også på utviklingen i antall butikker og på veksten for nettvirksomheten.«Når det gjelder marginutviklingen, har vi på forhånd lagt til grunn at en gunstig valutakursutvikling gjennom kvartalet ikke vil være tilstrekkelig til å kompensere for salgskampanjer og prisreduksjoner i butikkene».Bruttomarginen er estimert ned fra 57,1 prosent i 2. kvartal 2017 til 56,1 prosent for 2. kvartal i år.«Basert på det rapporterte salget, tilsvarer dette en nominell reduksjon i bruttomarginen på rundt 520 millioner svenske kroner i forhold til nivået fra samme kvartal i fjor», heter det fra analytikerne.Kursen stengte onsdag på 134,62 svenske kroner per aksje og DNB Markets har en hold-anbefaling med et kursmål på 135 svenske kroner per aksje.