DNB Markets spår Europris-opptur

DNB Markets tror trenden snur og ser pen oppside i aksjen. 

Børs

Europris har hatt en svak på børsåret 2018, og er så langt i år ned 18 prosent. Det siste året har aksjen en negativ avkastning på 24 prosent.DNB Markets har i sin oppdatering tirsdag fokus på lavpriskjeden, og gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen, etter at Europris mandag kjøpt en femdedel av svenske ÖoB og inngår strategisk samarbeid. - Gårsdagens annonsering av en avtale med svenske ÖoB ser etter vårt syn attraktiv ut for Europris. Selskapet overtar i første omgang en eierandel på 20 prosent og verdsettelsen av ÖoB er gjort på basis av det vi mener er innvannende multipler. Opsjonen som åpner for en full overtagelse på et senere tidspunkt er priset på betingelser som både gir god visibilitet og samtidig bidrar til å begrense risikoen i transaksjonen, skriver meglerhuset.DNB Markets har et kursmål på aksjen på 33 kroner, tilsvarende en oppside på 28 prosent. - Avtalen åpner også for umiddelbare synergieffekter i forbindelse med innkjøp og logistikk. Utfordringen er fortsatt at vi i det helt korte bilde ligger noe under konsensus når det gjelder forventningene til Q2-rapporten den 13. juli. 

europris
dnb markets
aksjetips
Nyheter
Børs