DNBs fire laksefavoritter

Meglerhuset øyner kursreaksjoner.

Resultatsesongen for sjømatsektoren ligger fortsatt et stykke frem, men DNB Markets påpeker i dagens aksjerapport at flere av selskapene allerede tidlig i juli vil kunne gi en foreløpig oppdatering av utviklingen gjennom 2. kvartal.- I tillegg til at prisutviklingen vil kunne bidra til solide tall fra den løpende driften, vil vi denne gangen blant annet kunne få kursreaksjoner avhengig av hvordan de store temperaturendringene siden nyttår vil påvirke selskapenes volumer fremover, hvilke synspunkter de har på inngåelser av langsiktige kontrakter i dagens marked, hvordan de ser for seg å håndtere de nye rammebetingelsene i British Columbia og hvilke mulige positive eller negative konsekvenser de ser for seg for omsetningen som følge av handelskonflikten mellom USA og Kina, skriver meglerhuset.DNB Markets dekker ti selskaper innen sektoren, og har kjøpsanbefalinger på Grieg Seafood (kursmål: 115 kroner), Scottish Salmon Company (13 kroner), Salmones Camanchaca (65 kroner) og Atlantic Sapphire (68 kroner).Ser 10-50 prosent oppsideGrieg Seafood stiger 0,4 prosent til 85,45 kroner i tidlig handel på Oslo Børs tirsdag, og meglerhuset ser dermed en oppside på rundt 35 prosent fra dagens nivåer. Scottish Salmon spretter på sin side opp 2,1 prosent til 12 kroner, noe som gir en estimert oppside på 8-9 prosent.Salmones Camanchaca er ikke omsatt så langt i dagens handel, men sluttet i går på 58,99 kroner. DNB Markets ser dermed en oppside på drøye ti prosent.Atlantic Sapphire stengte på 46 kroner i fredagens handel på Merkur Market, noe som betyr at analytikerne tror aksjen kan stige nærmere 50 prosent fra dagens nivåer.