Doblingskandidat til værs på børsen

Ny analyse satte fart på aksje.

Det ble en forsiktig start på uken på Oslo Børs.Ved børsslutt står hovedindeksen i 882,09, opp 0,18 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.942 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen faller 1,04 prosent til 76,00 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,23 prosent til 65,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen faller dermed litt tilbake mandag morgen. Årsaken er ifølge TDN Finans produksjons- og lagertallene fra USA i forrige uke, samt forventninger om økt tilbud fra Opec.Ifølge den ukentlige oljeriggtellingen til Baker Hughes steg antallet amerikanske oljerigger med 2 rigger i uken som endte 1. juni, til et totalt antall på 861 rigger. Antallet amerikanske oljerigger er nå på det høyeste nivået siden mars 2015."Råolje fortsatte under press samtidig som markedet fortsatt var fokusert på diskusjonen mellom Opec-medlemmene om hvorvidt de bør øke produksjonen senere i år. Dataene fra USA tegnet også et dystert bilde. Råoljeproduksjonen steg til nye rekorder, mens boreaktiviteten tok seg opp igjen", skriver meglerhuset ANZ, ifølge nyhetsbyrået.Torsdag forrige uke rapporterte statistikkfløyen til amerikanske energimyndigheter (EIA) at amerikansk råoljeproduksjon steg til 10,47 millioner fat per dag i mars.Equinor falt 0,42 prosent til 215,00 kroner.Avgjort søksmålQuesterre Energy har benyttet en intensjonsavtale med et senior lete- og produksjonsselskap for å avgjøre rettstvisten og anskaffe alle selskapets eiendeler i St. Lawrence Lowlands .Selskapet melder at de etter dette vil bli operatør på Lowlands-områdene, og vil anskaffe leierettighetene til 753.000 netto acres i Lowlands, samt relaterte brønner, utstyr, geologiske og geofysiske data, i tillegg til en rekke andre eiendelerAksjen klatret etter nyheten 10,84 prosent til 6,39 kroner. Ny direktørPolarcus har ansatt Lars Oestergaard som ny driftsdirektør (COO) med umiddelbar effekt.Aksjen klatret 2,74 prosent til 2,44 kroner.Doblingskandidat til toppsABG Sundal Collier-analytikerne John Olaisen og Haakon Amundsen oppgraderer Seabird Exploration fra hold til kjøp , går det frem av en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.- Hvis ikke nå, når da? spør duoen i analyseoverskriften.Samtidig jekkes kursmålet opp fra 20 til 40 øre for selskapet som ifølge meglerhuset trolig er verdens største og mest effektive tilbyder av 2D-kapasitet.SeaBird Exploration har mandag også innkalt til ekstraordinær generalforsamling i den kypriotiske hovedstaden Nicosia 20. juni for å gjøre endringer i styret. Arne Helland og Stig Myrseth ønsker å fratre. Nominasjonskomiteen foreslår at Dag Fredrik Arnesen og Ketil Nereng går inn som nye styremedlemmer og at Heidar Engebret blir styrleder i selskapet frem til den ordinære generalforsamlingen i 2019. Aksjen endte som dagens vinner på Oslo Børs etter en oppgang på 12,24 prosent til 22 øre.Tildelt kontrakterScanship Holding har, med Scanship AS, ifølge en melding blitt tildelt kontrakter av AkvaFuture AS for prosessering og tørking av slam fra sjøbaserte oppdrettsanlegg med lukkede merder.- Dette er virkelig et gjennombrudd for Scanship, sier konsernsjef i Scanship, Henrik Badin.Nyheten sendte Scanship-aksjen opp 7,16 prosent til 4,64 kroner.Fersk oppdateringBerGenbio presenterte lørdag foreløpig data fra sin fase II-studie av det AXL-hemmende legemiddelet Bemcentinib i forbindelse med årsmøtet i American Society of Clinical Oncology (ASCO).I tillegg melder selskapet at den nasjonale forskningsetiske komité for medisin og helsefag (NEM) har gitt sin godkjenning for kliniske forsøk knyttet til ikke-småcellet lungekreft.Aksjen falt derimot hele 12,50 prosent til 45,50 kroner, og toppet dagens taperliste.BW OffshoreFredag i forrige uke sendte SEB ut en kjøpsanbefaling på BW Offshore. Ifølge TDN Direkt valgte analytikerne å jekke opp kursmålet fra 51 til 59 kroner.Mandag falt aksjen 5,07 prosent til 44,00 kroner.Lufthansa med Norwegian-flørtPå spørsmål om selskapet er interessert i Norwegian Air Shuttle svarer konsernsjef Carsten Spohr i Lufthansa ifølge Reuters at «alle snakker med alle» og at «det er et lite kontinent», melder TDN Direkt.I slutten av april meldte Bloomberg News, som viste til ikke-navngitte kilder, at Lufthansa sannsynligvis ikke ville gjøre et fremstøt for å kjøpe Norwegian, ettersom gjeldsbyrden i selskapet var et for stort hinder.Norwegian er ned 0,16 prosent til 252,00 kroner. KongsbergDNB Markets har tatt anbefalingen på Kongsberg Gruppen opp fra Hold til Kjøp med et 12-måneders kursmål oppjustert fra 200 til 210 kroner pr aksje.Aksjen steg 5,02 prosent til 192,40 kroner.